Novi koprski župan Aleš Bržan je s svojim kadrovanjem začel pri vrhu in kot prvo razrešil dolgoletno direktorico občinske uprave Sabino Mozetič. Danes je prišlo tudi do prve kadrovske spremembe v občinskih podjetjih. Iz vodstva koprskega komunalnega podjetja Marjetica so predčasno razrešili vršilca dolžnosti direktorja Janija Bačića, sicer tesnega sodelavca nekdanjega župana Borisa Popoviča. Za njegovo naslednico so danes imenovali Azro Rešič, direktorja s polnimi pooblastili pa bodo iskali na razpisu.

Pravnico Sabino Mozetič, ki je bila Popovičeva sodelavka in desna roka vseh 16 let, je Bržan z mesta direktorice občinske uprave razrešil v prvih dneh županovanja in ji ponudil drugo delovno mesto znotraj občinske uprave. Za vršilko dolžnosti direktorice je novi župan danes imenoval Tamaro Kozlovič, ki je bila že doslej zaposlena na občini.

Medtem je Bržan že napovedal, da bo imel štiri podžupane. Njihovih imen nam danes z občine niso sporočili, v javnosti pa se omenja, da naj bi bila podžupanska mesta ponujena svetnikom Olgi Franca, Patriku Peroši, Ondini Gregorich Diabate in Jasni Softič. V svoj kabinet je medtem Bržan že povabil tudi prvega svetovalca Roberta Šuca, ki bo poslej skrbel za stike s strankami.

Že pred novim letom so se z občine poslovili tudi štirje Popovičevi svetovalci, en podžupan in dve predstavnici za odnose z javnostmi, katerih sodelovanje z občino je bilo vezano na Popovičev mandat. Bržan je prekinil tudi najemne pogodbe z avtomobilskimi hišami, pri katerih so imeli Popovič in nekateri njegovi najtesnejši sodelavci najete avtomobile.

Kakšne kadrovske spremembe se bodo dogajale v preostalih občinskih podjetjih, za zdaj še ni znano. V bližnji prihodnosti se bo sprememba zagotovo zgodila na čelu Rižanskega vodovoda, saj mandat zdajšnjemu direktorju Zdravku Hočevarju poteče konec februarja, na razpisu pa že iščejo novega človeka. Na udaru bi znal biti tudi direktor občinskega podjetja Multimedijski center Vizija Dejan Škerlič, ki pa je danes za naš časopis dejal, da nima nikakršnih informacij o spremembah. Vizija namreč izdaja doslej Popoviču naklonjen časopis Mestne občine Koper KP MOK in ureja spletni portal eKoper.