Slovenska policija pobegla pripornika Dragana Milosavljevića in Damjana Mitrovića sicer še vedno išče, so za STA pojasnili na Policijski upravi Koper. Po poročanju POP TV pa so italijanski varnostni organi slovensko policijo obvestili, da so izsledili enega od pripornikov.

Bosanski mediji so namreč poročali, da naj bi bili pobeglima pripornikoma, državljanoma BiH in Srbije, na sledi sarajevski specialci, ker naj bi bila povezana z umorom 30-letnika v Sarajevu. Milosavljević in Mitrović, ki sta bila v priporu od 26. avgusta oziroma 12. septembra lani, sta iz koprskega zapora pobegnila 29. decembra ponoči.

Oba sta bila v zaporu zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, zaradi česar je bila zahtevana izročitev Republiki Srbiji. Pripornik Milosavljević je osumljen tudi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanje meje ali ozemlja države.

Pobegla pripornika sta v sobi pustila pisno sporočilo, v katerem sta zapisala, da sta se za pobeg odločila zaradi nestrinjanja z odločitvijo Slovenije, da se ju izroči Republiki Srbiji.