Na spletni strani HDZ so tudi zapisali, da je tovrstno pozivanje k nestrpnosti v nasprotju s temeljnimi vrednotami, načeli in določili statuta stranke. Hrvaško vlado, ki jo vodi HDZ, podpirajo tudi trije poslanci Samostojne demokratske srbske stranke (SDSS).

Ivan Đakić je sin poslanca HDZ in šefa podružnice stranke v virovitiško-podravski županiji Josipa Đakića, ki je tudi predsednik nacionalnega združenja vojaških veteranov invalidov (Hvidra). Josip Đakić zaenkrat ni komentiral poteze svojega sina, ki je medtem zbrisal sporno objavo na svojem profilu na Facebooku in se zaradi nje opravičil.

Lani s smrtjo grozil novinarju

Ivan Đakić je lani grozil s smrtjo enemu od novinarjev v Virovitici, ki je kritiziral njegovega očeta. Državno tožilstvo v Virovitici je zaradi groženj novinarju decembra lani proti Đakiću vložilo obtožnico.

Hrvaški mediji so po grožnjah novinarju poročali, da sta Ivan Đakić in njegov brat Tomislav znana tudi kot ljubitelja dragih in hitrih avtomobilov, s katerimi divjata po Virovitici, a vse kazni končajo v policijskih predalih, ker naj bi bil šef policije družinski prijatelj Đakićevih. Podobno naj bi veljalo tudi za tožilstvo v Virovitici.

Jutarnji list danes navaja, da je 22-letni Đakić lastnik hotela v Pitomači pri Virovitici, ki je lansko leto končal z izgubami. Kot so dodali, je hotel del družinskih poslov v turizmu, ki vključujejo apartmaje na Šolti.