Študentska dvojica je marijuano preprodajala na območju mesta Swansea. Rance je marijuano kupoval v večjih količinah in jo prodajal Kerrisonu, ta pa jo je potem preprodajal naprej. Aretirana sta bila, ko je policijska patrulja zavohala travo, medtem ko je delala obhod pred knjižnico v vasi Pennard.

Policisti so ob osebni preiskavi pri študentih najprej odkrili manjše količine marihuane in nekaj kokaina, kasnejši pregled njunih spalnic pa je postregel z večjo zalogo, vredno dobrih 1300 evrov, poroča britanski Independent. Policija je pregledala tudi njuno telefonsko komunikacijo, sodniku Davidu Haleu pa je v oči padla točnost rabe ločil in slovničnih pravil, ki med preprodajalci sicer menda ni prav pogosta.

Glede na to, da sta oba vzorna študenta brez predhodnih prestopkov in da sta priznala posedovanje z namenom prodaje, se sodnik Hale ni odločil za zaporno kazen, rekoč, da je zanju »preprodaja marihuane morda zabaven eksperiment«, a poudaril, da se ne zavedata morebitnih nevarnosti takšnega početja. »Ne želim vaju poslati v zapor, vendar upam, da je to zadnjikrat, da sta se znašla na sodišču.«