Vodilni svetovni proizvajalec pametnih telefonov in spominskih čipov se namreč sooča s slabšim povpraševanjem po čipih in ostro konkurenco na področju pametnih telefonov, predvsem s strani kitajskih proizvajalcev, kot sta npr. Huawei in Xiaomi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot so poudarili v Samsungu, jih je predvsem prizadelo slabše povpraševanje po spominskih čipih, ki mu je sledil večji padec cen izdelkov od pričakovanj. Prodaja se bo po pričakovanjih podjetja umirila v prvem polletju letos, v drugi polovici leta pa naj bi se okrepila.

Dobiček iz poslovanja na letni ravni bo sicer nižji od pričakovanj trga. Samsung naj bi po ocenah vlagateljev v zadnjem trimesečju ustvaril 13.500 milijard vonov dobička iz poslovanja.

Do nižjega dobička prihaja v času slabše prodaje. Prihodki od prodaje se bodo po ocenah podjetja v zadnjem četrtletju 2018 ustavili pri 59.000 milijardah vonov, kar je nekaj več kot 10 odstotkov manj kot v predhodnem letu.

Samsung bo poslovne rezultate sicer objavil ob koncu meseca. Za celotno leto 2018 pričakuje 58.900 vonov dobička iz poslovanja in 243.500 milijard vonov prihodkov od prodaje. Dobička naj bi bilo v medletni primerjavi za 10 odstotkov več, prihodkov pa za 1,6 odstotka več.