V letošnjo sezono so košarkarji Zlatoroga krenili z enim samim ciljem – da se izognejo izpadu v drugo ligo. Ameriški trener Chris Thomas kljub najnižjemu proračunu v zgodovini kluba ni tarnal, temveč je zavihal rokave. To je obrodilo sadove, saj Laščani vsaj za zdaj bijejo enakovredno bitko s prvoligaško konkurenco in so povsem v igri celo za uvrstitev v ligo za prvaka. V 12. krogu je Zlatorogu uspel veliki met, saj so na kolena spravili Primorsko. Res je, da so Koprčani še v četrtek igrali pomembno tekmo v Skopju v 2. ligi ABA in da so v Laško pripotovali utrujeni, a je moral Zlatorog za uspeh s kar 20 točkami razlike vseeno prikazati odlično predstavo, v kateri je najbolj izstopal ameriški branilec Cleveland Joseph Thomas Jr. Ob 80-odstotnem metu iz igre je namreč dosegel 25 točk, ki jim je dodal še štiri asistence. Njegov statistični indeks je znašal 25, s tem pa si je priboril tudi naziv Dnevnikovega košarkarja kroga.

Cleveland Joseph Thomas Jr. je Zlatorog okrepil že sredi lanske sezone, nato pa kljub finančnemu krčenju tudi po poletju ostal v Laškem. V ZDA je igral za univerze Hatford, Nova Mehika in Western Kentucky, nato pa se odpravil v Evropo, kjer je treniral pri italijanskem Cantuju in nemškem Mitteldeutscher BC, a si ni nikjer izboril pogodbe. Pod vodstvom Chrisa Thomasa je letos eden izmed nosilcev igre Zlatoroga, ki ga bo skupaj s soigralci poskušal pripeljati v ligo za prvaka.

V tokratnem izboru je drugo mesto zasedel soigralec Thomasa Jr. Nejc Barič, ki prav tako v letošnji sezoni igra odlično in je gonilna sila Laščanov. Za uspeh proti Koprčanom je 19 točkam dodal še sedem asistenc in štiri skoke. Na tretjem mestu je pristal Rashun Davis (zmaga Rogaške proti Šenčurju, po 12 točk in asistenc ter pet skokov), na četrtem Donovon Jack (zmaga Hopsov proti Heliosu, 13 točk in šest skokov) in petem mestu Mirza Sarajlija (zmaga Rogaške proti Šenčurju, 18 točk in pet asistenc).