Brazilska borka Polyana Viana je ženska, s katero ne gre zobati češenj. To je na lastni koži še predobro spoznal nepridiprav, ki si v soboto zvečer v Riu de Janeiru za žrtev izbral prav 26-letnico in jo poskušal oropati.

»Ko je videl, da sem ga opazila, se je usedel poleg mene. Sprva me je povprašal po času, ko sem mu odgovorila, pa sem uvidela, da ne bo odšel stran. Nato mi je zagrozil, naj mu izročim telefon in naj ne poskušam ničesar, saj je oborožen. Bil je zelo blizu, a sem hitro ugotovila, da če ima pištolo, je ne bo uspel pravočasno izvleči. Zato sem vstala in ga nekajkrat udarila ter brcnila. Ko je padel, sem ga prijela okoli vratu, nato pa se usedla in mu dejala, da bova počakala na policijo,« je poskus ropa opisala Vianova.

Borka je sicer priznala, da se je zavedala, da se nahaja v nevarni četrti, a ker je stala pred stavbo, v kateri je bil tudi vratar, je mislila, da je varna. »Ostala sem mirna, ropar pa se po prejetih udarcih ni upiral. Kar sam mi je dejal, da pokličem policijo, tako prestrašen je bil.« je dejala borka, ki je roparja tako hudo poškodovala, da ga je morala policija najprej odpeljati v bolnišnico.

Viani se je sicer podobna neprijetna izkušnja že zgodila. Pred leti sta jo v domačem kraju Belem namreč skušala oropati nepridiprava na motorju. »Eden od njiju mi je polomil dežnik in mi poskušal ukrasti telefon. Ko ga nisem želela izročiti, mi a ga je poskušal nasilno odvzeti, sama pa sem mu vrnila z brco v obraz. Priznam, takrat sem se bila prestrašena, a mislim, da je bilo roparja še bolj strah, saj sta skočila na motor in zbežala,« je še razkrila 26-letnica, ki je v svoji profesionalni karieri nanizala deset zmag in dva poraza.

Novice ni spregledal predsednik UFC-ja Dana White, ki je na instagramu objabil fotografijo izmaličenega nepridiprava, pod njo pa pripisal: »To je bila prekleto slaba ideja.«