Bodoči prvi turist v vesolju in lastnik spletne trgovine Zozo se je s svojim zapisom povzpel na prvo mesto v največkrat deljeni objavi na Twitterju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tako je s 4,9 milijona retviti prehitel dosedanjega rekorderja Carterja Wilkinsona, ki si je leta 2017 z deljenjem objave skušal zagotoviti eno leto brezplačnih piščančjih kroketov. Pri verigi s hitro prehrano Wendy's so zahtevali 18 milijonov retvitov, Američanu pa jih je uspelo zbrati le nekaj več kot 3,5 milijona. Kljub nedoseženemu cilju so mu izpolnili željo po brezplačnih kroketih.

Za razliko od ameriškega najstnika je Japonec v zameno za deljenje ponudil zajetno denarno nagrado, saj bo vsak od 100 naključno izbranih sledilcev in delivcev prejel po milijon jenov v gotovini. V objavi je sicer zapisal še nekaj o uspehu spletne trgovine Zozo, v kateri so kupci med prazniki zapravili 10 milijard jenov.

Maezawa je obogatel z modno industrijo, njegovo premoženje pa ocenjujejo na skoraj tri milijarde dolarjev. Na Zahodu je postal znan, ko so sporočili, da bo prvi zasebni potnik oz. turist v vesolju, ki bo predvidoma leta 2023 z ameriškim zasebnim vesoljskim podjetjem SpaceX poletel okoli Lune.