Italijanski mediji v teh dneh poročajo o morebitnih prestopih slovenskih nogometašev Valterja Birse in Mihe Zajca. Prvega naj bi Chievo do konca sezone posodil k trinajstouvrščenem klubu italijanskega prvenstva Cagliariju, ta pa naj bi imel nato junija možnost odkupa igralca za dva milijona evrov. Birsa bi s tem znova združil moči s trenerjem Rolandom Maranom, ki je moštvo iz Verone vodil med letoma 2014 in 2018.

Nekoliko drugačen je primer Zajca, ki je zaradi pomanjkanja priložnosti po prihodu trenerja Beppeja Iachinija vse bolj nezadovoljen v Empoliju. Prestop slovenskega reprezentanta naj bi zahteval kar njegov agent Jaka Lucu, po pisanju italijanskega tiska pa se utegne 24-letnik preseliti na Otok,.

»Slog Mihe temelji na tehniki, viziji in razumevanju igre. Razmišlja hitreje od večine igralcev. Nekdanji trener Empolija je razmišljal zelo podobno in je cenil njegovo kreativnost. Pristop Iachinija je precej bolj realističen in obrambno naravnan, zato se Miha razumljivo ne vklopi. S tem ni nič narobe, a na začetku sezone so bili načrti drugačni. Stvari so se v Empoliju spremenile,« je za Tuttomercato dejal Zajčev agent.

Nekdanji član Olimpije je v letošnji sezoni sicer dosegel dva gola in prispeval tri asistence, a na 18 prvenstvenih tekmah le redko odigral vseh 90 minut. »Miha je dokazal, da lahko igra na najvišji ravni tudi v ekipi, ki je stalno pod pritiskom obstanka v ligi. Zato je logično razmišljanje, da se lahko preseli v Nemčijo, Španijo in še posebej v Anglijo. Diplomatsko povedano – Italija ne bo več njegova prva izbira v karieri,« je še razkril Lucu in potrdil, da se zanj zanimata vsj dva angleška prvoligaša.

Kot še piše Tuttomercato, je govora o Huddersfield Townu in Newcastlu, ki bi za prestop Zajca morala odšteti okoli šest milijonov evrov.