Teden se je za Dončića in soigralce začel sanjsko. Slavili so prepričljivo zmago v gosteh pri Charlotte Hornets. Na tekmi, ki so jo košarkarji Dallasa dobili s 122:84, je trener Rick Carlisle ob visokem vodstvu v zadnji četrtini odpočil svoje zvezdnike. Dončić, ki je na tekmi prispeval že šesti dvojni dvojček v sezoni (18 točk, 10 skokov), se je zabaval tudi na klopi. Seveda ko je rezultat ugoden za ekipo, je tudi vzdušje dobro, na družbenih omrežjih pa je navdušil posnetek njegove reakcije, ko se je zagledal na velikem ekranu v dvorani.

Še večji nasmeh na lica košarkarskega zvezdnika iz Slovenije pa je verjetno pričarala objava vmesnih rezultatov za nastop na tekmi Vseh zvezd. Dončić je po vmesnih rezultatih na zahodu uvrščen kar v prvo peterko.

Gostovanja ostajajo rak rana

Po visoki zmagi in odlični igri v Charlottu so navijači Dallasa upali, da bo igra stekla tudi na drugih gostovanjih. Žal so bile to le pobožne želje, saj so že čez dva dni bili povsem ne močni v Bostonu (114:93). Dončić je bil na tej tekmi ponovno blizu dvojnega dvojčka, še enkrat več pa je pokazal, da je košarkar, ki prevzame odgovornost v težkih trenutkih. Tokrat je odlično zaključil napad ob izteku druge četrtine, ko je zadel trojko.

Bolj tesna je bila vsaj v rezultatskem smislu tekma v Philadephii, kjer so domačini na koncu slavili s 106:100. Vendarle pa niti tokrat ni bilo napeto kot kaže končni rezultat, saj so košarkarji Dallasa po treh četrtinah zaostajali za 17 točk in so v zadnji četrtini le omilili poraz. Dončić je bil na tej tekmi zadržan in je dosegel 14 točk, je pa ponovno pokazal velike človeške vrednote. V prvi četrtini je v enem izmed prodorov ponovno naletel na snemalca pod košem. Ta je prijel neprijeten udarec, Luka pa je v naslednjem napadu, ko so košarkarji Philadelphie izvajali proste mete, pristopil do njega in preveril, če je z njim vse dobro.

Luka se v Dallasu počuti odlično

Dončić tudi v prostem času rad spremlja šport, kar večkrat pokaže z objavami na družbenih omrežjih. Posebno pozorno še vedno spremlja tekme Reala, vse bolj pa je kot kaže navdušen nad Dallasovo franšizo. Tokrat je na twitterju jasno izrazil podporo igralcem kluba Dallas Cowboys, ki so začeli s končnico v ameriškem nogometu.