Zakaj izbrati BIO izdelke?

Vsak posameznik s svojimi dejanji pomembno vpliva na svojo prihodnost in prihodnost našega planeta. Če želimo poskrbeti za lepši jutri vseh, lahko to preprosto storimo tako, da izberemo BIO izdelke. Razlogov je več kot dovolj – izberite svojega!

• Nakup BIO izdelkov potrjuje, da se zavedamo izrednega pomena ohranjanja čistega okolja.

• Pridelava in predelava BIO izdelkov sledita strogim standardom in sta nadzorovani od polja do police.

• Biološko poreklo zagotavlja evropski ekološki logotip, ki ga najdete na vseh BIO izdelkih.

• Z nakupom BIO izdelkov skrbimo zase, saj potrjeno NE vsebujejo

umetnih dodatkov (arom, konzervansov, barvil) in

gensko spremenjenih organizmov.

• Pri pridelavi BIO izdelkov se NE uporablja umetnih gnojil in sintetičnih pesticidov.

• BIO izdelki so pogosto pakirani v biorazgradljivi, naravi prijazni embalaži.

Zakaj po BIO izdelke v SPAR?

Se vam je kdaj zgodilo, da ste iskali BIO izdelke, pa niste vseh našli v eni trgovini? Ne izgubljajte dragocenega časa in obiščite Spar! Čaka vas izredno pestra ponudba BIO izdelkov za vsakdanjo uporabo. V Sparu lahko izbirate med več kot 1.300 BIO izdelki, večino pa jih lahko izberete tudi v spletni trgovini Spar Online.

V Sparu pa so pripravili tudi izredno pomembno novost. To je trajna, priročna SPAR mrežasta vrečka, izdelana namensko za kupovanje sadja in zelenjave. Poleg tega je vrečka pralna, zato ponovna uporaba ne bo problem. Izdelana je iz poliestra, pridobljenega z reciklažo plastenk. Že imate svojo?

Ste vedeli?

Sveže BIO sadje in zelenjava Spar Natur*Pur so pakirani v okolju prijazno in razgradljivo embalažo iz celuloznih vlaken, ki jo lahko kompostirate oziroma odvržete v rjavi zabojnik za BIO odpadke.