PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet, Španija, prva liga

Celta Vigo – Athletic Bilbao
1,0
Statistika dosedanjih 42 medsebojnih obračunov je občutno na strani Athletica iz Bilbaa: 19 zmag, devet porazov in kar 14 neodločenih izidov. Toda na prvenstveni lestvici je v boljšem položaju Celta iz Viga, ki je na 17 tekmah v letošnji sezoni zbrala 21 točk, Athletic Bilbao pa jih ima pet manj.

Nogomet, Portugalska, prva liga

Tondela – Sporting Lizbona
2
Po petnajstih prvenstvenih krogih je Sporting iz Lizbone na drugem mestu s 34 točkami (za vodilnim Portom zaostaja za pet točk), Tondela pa je med 18 klubi na 14. mestu s 15 točkami. Sporting na šestih medsebojnih tekmah še nikoli ni izgubil proti Tondeli: ima štiri zmage in dva remija.

Košarka, Avstralija, prva liga

Cairns Taipans – Sydney Kings
2
Dvomov o zmagovalcu tekme med prvouvrščenim (Sydney Kings) in zadnjeuvrščenim klubom (Cairns Taipans) na lestvici v osemčlanski avstralski ligi seveda ne bi smelo biti. Po šestnajstih krogih ima ekipa Sydney Kings razmerje zmag in porazov 11:5, moštvo Cairns Taipans pa zgolj 2:14.

Hokej na ledu, Rusija, liga KHL

Spartak Moskva – Avangard Omsk
0,2
V zadnjih petnajstih letih sta kluba odigrala 28 medsebojnih dvobojev, statistika pa je naslednja: 17 zmag Avangarda, devet zmag Spartaka in dva remija. V 25-članski ligi je Avangard na šestem mestu z 62 točkami (47 odigranih tekem), Spartak iz Moskve pa je na 12. mestu s 50 točkami (45 tekem).