Edina slovenska predstavnika v alpski hokejski ligi sta bila minuli konec tedna proti podružničnemu moštvu iz Salzburga manj kot polovično uspešna. Olimpija je v Tivoliju zmagala s 4:3 v podaljšku, Jesenice pa so po polomiji v Celovcu na domačem ledu klonile s 3:4.

Hokejisti Olimpije so še drugič v tednu dni premagali mlado moštvo Salzburga, potem ko sta se obe tekmi po rednem delu končali brez zmagovalca. Ljubljančani na tivolskem ledu proti drsalno in tehnično dovršenemu tekmecu niso prikazali najboljše predstave, a vseeno zapisali deseto zmago v nizu. Po dveh tretjinah so delovali nebogljeno in zaostajali z dvema goloma razlike, nato pa z moštveno igro uprizorili zmagoviti zasuk. Olimpija je v letošnji zimi zelo močna ob zaključku tekem, kar kaže na močan značaj tivolskega kolektiva. Za štiri gole so se med strelce vpisali štirje hokejisti. V podaljšku je bil uspešen Miha Zajc, ki je nasprotnega vratarja premagal s strelom med nogama. Ljubljančanom še vedno povzroča preglavice igra ob številčni prednosti, so pa proti Salzburgu dvakrat zadeli z igralcem manj. »Nismo igrali dobro. V zadnjih dvajsetih minutah smo se zbrali, kar se nam je obrestovalo. Občutki so odlični. Še vedno lahko popravimo igro. Če bomo uspešnejši z igralcem več, bomo veliko boljši,« je komentiral junak sobotne zmage Miha Zajc. Slovenske pokalne prvake ta teden čaka dvojni spored na domačem igrišču. V sredo bo v Tivoliju gostovala zadnjeuvrščena Fassa, v soboto pa vodilni Brunico.

Salzburg je sinoči še poglobil krizo Jesenic, ki ostajajo v spodnji polovici lestvice. Rdeči biki so bili prehitri za oslabljene slovenske prvake, ki so v zadnji minuti pri lovljenju podaljška kar dvakrat začetniško zgrešili z menjavo vratarja in si prislužili štiri kazenske minute. Trener Marcel Rodman je bil zaradi protestov celo izključen. »O sodnikih ne bi govoril, saj me zanima samo naša ekipa. To je bila prva tekma pod mojim vodstvom, na kateri smo prikazali moštvenega duha. Znova smo naredili preveč napak v obrambi, a sem na tekmi dobil, kar sem iskal. Sovražim poraze, a sem z odzivom igralcev zadovoljen. To je bila tekma na nož,« je povedal Marcel Rodman, ki je v alpski ligi na dosedanjih šestih tekmah osvojil polovičen izkupiček.