Moten je tudi letalski promet, saj so morali številne lete preusmeriti na letališča na severu države.

Oblasti so ob potoku v Karatei na jugu države v četrtek, ko so območje zajele slabe vremenske razmere, odkrile truplo 66-letne ženske. Še dva moška, ki naj bi bila v času nesreče v avtomobilu, sta odtlej pogrešana, je povedal predstavnik lokalne policije.

Grška služba za civilno zaščito je lokalne oblasti pozvala k pripravljenosti pred prihajajočo novo hladno fronto, ki jo vremenoslovni napovedujejo za ponedeljek.

Na Bavarskem močno sneženje ohromilo železniški promet

Močno sneženje, ki je v minulih dneh zajelo severno stran Alp, na jugu Nemčije še naprej povzroča preglavice v prometu. Potem ko so na münchenskem letališču v soboto odpovedali najmanj 120 letov, je danes na Bavarskem ohromljen še železniški promet. Delovanje letališča v Münchnu se sicer vrača v normalne tire.

Železniški promet je na jugu in zahodu bavarske prestolnice ohromljen predvsem zaradi podrtih dreves, ki ležijo na železniških tirih. Poškodovana je tudi druga infrastruktura, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

»Z vsemi razpoložljivimi sredstvi si prizadevamo za čimprejšnje odprtje poti,« je danes zjutraj sporočil tiskovni predstavnik nemških železnic. Ni sicer potrdil, kdaj bo železniški promet ponovno stekel.

Težave tudi v srednji in južni Italiji

S snegom in nizkimi temperaturami se zadnje dni soočajo tudi v srednji in južni Italiji. Sneg je pobelil vulkan Vezuv in tudi številne italijanske plaže, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Za ponedeljek pričakujejo novo hladno fronto, ki bo prizadela prav južni del Italije. Sneg je pobelil tudi Sicilijo. Kot poroča Ansa, je med drugim pod snežno odejo antični teater v Taormini, od koder se tako odpira nekoliko redkejši, zasnežen pogled na vulkan Etna, ki še vedno bruha dim.

Sneg in led sta ta konec tedna ovirala promet na številnih cestah na jugu Italije. Mnoge ceste, tudi na skrajnem jugovzhodu italijanskega škornja so še vedno prevozne le z verigami. Sneg je povzročal težave tudi v železniškem prometu. Med drugim so zaustavil hitre vlake na progi Foggia-Bovino-Orsara. Z neobičajno nizkimi temperaturami in vetrom so se te dni soočali tudi v Kalabriji, tako da so v mestu Catanzaro zagotovili zavetje za tamkajšnje brezdomce.

Sneg je pobelil tudi vrhove Eolskih otokov, tudi vulkan Stromboli, ki je v zadnjem času prav tako delujoč in bruha ogenj. Močan veter povzroča težave tudi v pomorskem prometu, predvsem v rednih povezavah otokov s celino. Tako so nekateri manjši otoki že tri dni brez povezav s celino, še poroča Ansa.

V Apeninih je ponekod zapadlo tudi več kot meter snega. V nekaterih višje ležečih krajih je zapadlo toliko snega, da so morali domačini iz svojih domov skozi okna, saj vrat ni bilo mogoče odpreti. Temperature so se v Apeninih danes zjutraj spustile tudi pod minus 10 stopinj Celzija.