V soboto še pred zoro je so bili policisti obveščeni o požaru v silosu v okolici Grosuplja. Na kraju so posredovali gasilci iz okoliških prostovoljnih društev, ki so uspeli požar pogasiti. Preiskovalci so ugotovili, da je zagorelo v betonskem silosu, ki se uporablja za shranjevanje lesne biomase oz. stranskih produktov lesno obdelovalne proizvodnje.

V silosu je najverjetneje zaradi kombinacije dejavnikov (večja količina prahu po stenah, dolgotrajno tlenje lesnih ostankov v silosu, skoraj prazen silos, kopičenje vnetljivih plinov) prišlo do eksplozije in vnel se je požar, ki je povzročil za več tisoč evrov škode. Dogodek po ugotovitvah preiskovalcev nima znakov kaznivega dejanja.

Okoli 9.40 pa so bili policisti obveščeni tudi o požaru na bivalni brunarici na območju Iga. Gasilci so požar pogasili. Vzrok zanj je najverjetneje posledica napake na električni napeljavi. Dogodek nima znakov kaznivega dejanja, so zapisali na PU Ljubljana. Nastalo je za več tisoč evrov škode, nihče pa ni bil poškodovan.