Tako kot lanskega avgusta je bila slovenska ženska odbojkarska reprezentanca konec tedna še v drugo boljša od Islandije. Tudi tokrat brez izgubljenega niza, saj je tekmo dobila s 3:0 (12, 11, 12). Slovenke se pričakovano niso namučile, saj so bile za nekaj razredov boljše tekmice, in obračun v Mariboru dobile po dobri uri. V vseh nizih so od začetka do konca nadzorovale rezultat, čeprav so imele tudi nekaj slabših minut, ki pa ob visoki prednosti v nobenem trenutku niso ogrozile njihove zmage.

Slovenski selektor Alessandro Chiappini je tekmo začel s podajalko Evo Mori, korektorico Darjo Eržen, sprejemalkama Anito Sobočan in Lano Ščuka, srednjima blokerkama Tino Grudina in Saro Hutinski ter prosto igralko Veroniko Mikl. Slovenke so hitro pobegnile na 6:3 in 10:4. Nadaljevanje je bilo še boljše, saj jim je uspel delni izid 8:1, s katerim je bil zmagovalec niza dokončno odločen. Nič drugače ni bilo v nadaljevanju, saj so Slovenke igrale v enako visokem ritmu. Chiappini je imel tako priložnost na igrišče poslati nekatere druge odbojkarice, med drugim Saro Najdič in Ano Marijo Vovk. Ta je v zaključku prispevala tudi blok, po katerem so gostiteljice povedle z 2:0. Tudi tretji niz je bil le formalnost. V njegovo končnico so Slovenke vstopile z 19:9, zmago pa je po drugi izkoriščeni zaključni žogi potrdila Mlakarjeva.

»Zadovoljen sem predvsem z odnosom svoje ekipe. Začetek tekme ni bil najboljši, bilo je zahtevno. Svoje igralke sem prosil, naj bodo osredotočene na tekmo in naj ne popuščajo nasprotniku. Moje igralke so ostale zbrane, tudi napak ni bilo preveč,« je po tekmi dejal Alessandro Chiappini. Na EP so se v slovenski skupini A že uvrstile Belgijke, ki so bile s 3:0 (23, 13, 13) boljše od Izraelk. Te bodo tudi zadnje tekmice Slovenk v kvalifikacijah. Reprezentanci se bosta pomerili v sredo v Raanani, z zmago pa bi se slovenska vrsta uvrstila na EP, ki ga bodo med 23. avgustom in 8. septembrom gostile Poljska, Slovaška, Madžarska ter Turčija.