Ljubljančani so do današnje tekme nazadnje izgubili 17. novembra, prvi niz zmag v sezoni pa so prekinili 1. novembra prav proti današnjim tekmecem. V drugem nizu so zdaj pri številki deset, čeprav je dolgo kazalo, da bodo Salzburžani spet poskrbeli za prekinitev.

Danes so domači odigrali precej bledo tekmo, a so si kljub temu v zadnji tretjini priborili možnost, da niz nadaljujejo. Prvi dve sta bili precej slabi, gostje so po prodoru Aljaža Predana povedli, na 2:0 pa povišali, ko so imeli na ledu dva igralca več, čeprav so se Ljubljančani pri sodnikih pritoževali, da je pred tem plošček vratarja Žana Usa zadel v glavo.

Domači niso izkoristili svojih številnih prednosti z igralcem več, so pa vsaj znižali, ko so imeli na ledu celo igralca manj. A podobno bleda igra se je nadaljevala tudi v drugi tretjini, ko si zmaji niso pripravili nobene prave priložnosti, sami pa dobili še en gol.

Slabo izhodišče je popravil Aleš Mušič, ko je v zadnji tretjini zadel spet v trenutkih, ko je imela njegova ekipa igralca manj na ledu. Zadnje minute je domača zasedba odigrala bolje kot večji del dotlej, sad takšne igre pa je bil tudi izenačujoči zadetek Kristijana Čepona pet minut pred koncem. Izsilili so podaljšek, v katerem je nato za domače slavje s četrtim zadetkom poskrbel Miha Zajc v 62. minuti, tako da sta doma ostali vsaj dve točki.

Naslednjo tekmo bodo Ljubljančani igrali v sredo spet doma proti zadnji Fassi, današnji tekmeci pa bodo v nedeljo v Sloveniji igrali še proti drugemu slovenskemu klubu v tekmovanju Siju Acroniju Jesenicam.