Na 10 kilometrov klasično s skupinskim startom v Val di Fiemmeju je Norvežanka za deset sekund ugnala Rusinjo Natalijo Neprijajevo, tretja je bila druga Rusinja Anastasia Sedova (+10,8). Osma je bila Lampičeva (+1:34,6), na 28. mestu je končala Alenka Čebašek (3:33,7).

Karavana tekačev se je iz zasneženega Oberstdorfa preselila nazaj v Italijo; Lampičeva in Čebaškova sta bili pred današnjo etapo na skupno 13. in 16. mestu. V prvem krogu sta obe še tekli v skupini, nato pa so se počasi začele delati razlike med tekmovalkami. Ob koncu drugega kroga se je odlepilo sedem tekmovalk, Lampičeva je tekla v večji skupini na 11. mestu z zaostankom 20 sekund, Čebaškova pa na začelju, na 28. mestu z zaostankom 49 sekund. Ob koncu tretjega kroga si je vodilna Oestbergova pritekla osem sekund naskoka pred zasledovalkami, Lampičeva je še vedno tekla v večji skupini na 12. mestu.

Na cilju je Norvežanka imela deset sekund prednosti; odličen finiš pa je znova uspel Lampičevi, ki je v cilj prišla na osmem mestu. "Danes je bilo težko tekmovati po toliko dnevih tekmovanja. Vse smo že utrjene, vsi tudi vemo, da je ta proga v Val di Fiemmeju ena izmed težjih. Res sem se borila od starta do cilja. Rekla sem, da moram iti do konca. To osmo mesto je res super rezultat! Sploh še nisem dojela, da je to moj najboljši rezultat na razdalji," je uspeh pospremila Lampičeva.

"Danes je bila res zelo težka tekma. Tudi klasika mi ne leži, utrujena sem že in to se je pokazalo tudi na tekmi. Rekla sem, da bo potrebno preživeti to etapo, kar sem jo, a bolj slabo. Žal mi je, ker sem res zapravila dobro izhodišče. Danes sem kar dosti izgubila. Jutri bom skušala teči po najboljših močeh. Danes sem skušala dati vse od sebe, rezultat pa je, kakršen je," pa ni bila najbolj zadovoljna Čebaškova.

V skupnem seštevku je Lampičeva napredovala na rob deseterice z zaostankom 7:20 minute za vodilno, ta ima novo priložnost, da v tretjem poskusu le osvoji Tour de Ski. Pred Neprijajevo ima 53 sekund naskoka, tretjeuvrščena Krista Parmakoski zaostaja že dobri dve minuti. Čebaškova je padla na 24. mestu z zaostankom devetih minut in pol.

Pri moških si je Klaebo pripravil odlično izhodišče za naskoka na skupno zmago na turneji. Dobil predzadnjo etapo, 15-kilometrsko preizkušnjo v Val di Fiemmeju, ko je v ciljem sprintu ugnal domačina Francesca de Fabianija za 0,6 sekunde, tretji je bil Rus Sergej Bolšunov z 2,6 sekunde zaostanka.

Klaebo si je pred zadnjo etapo v nedeljo pred zasledovalci priboril več kot minuto naskoka: najbližji zasledovalec Norvežana v skupnem seštevku turneje Rus Sergej Ustjugov je bil danes šele 16., zaostal pa je 42 sekund, skupno pa ima pred zadnjo etapo minuto in 20 sekund minusa. Tretji v seštevku turneje je Bolšunov z minuto in 43 sekundami zaostanka. V moški konkurenci Slovenija nima več predstavnikov na turneji.

V nedeljo se bo turneja končala s slovitim zaključnim vzponom na Alpe Cermis.