»Zelo sem vesela in počaščena,« je na družbenem omrežju tviter o debiju na festivalu zapisala 25-letna pevka Ariana Grande, katere najnovejši singel Thank you, next in njegov videospot na Youtubeu podira rekorde, njen album Sweetener pa se je v septembru zavihtel na vrh glasbenih lestvic v ZDA in Veliki Britaniji.

Za imenom Childish Gambino se skriva ameriški igralec Daniel Glover, Lando iz filma Solo: Zgodba Vojne zvezd, ki je lani dobil grammyja za pesem Redbone. Petčlanska zasedba Tame Impala pa prihaja iz Pertha in se identificira s psihedeličnim rockom iz poznih 60. let.

Festival v osrčju kalifornijske puščave

Ameriški glasbeni festival poteka v osrčju kalifornijske puščave, v predelu Coachella, in predstavlja uvod v poletno festivalsko sezono v ZDA. Letos bo potekal od 12. do 14. ter od 19. do 21. aprila.

Na festivalu se zvrstijo velika imena z glasbene scene, poleg omenjenih bodo med drugimi letos to še Khalid, Zedd, Kid Cudi, Janelle Monae in The 1975. Glavna imena minule izdaje so bili Beyonce, Eminem in The Weekend, leta 2017 pa LCD Soundsystem, Calvin Harris in Guns N' Roses, ki so se po več letih ponovno združili prav za festival v kalifornijski puščavi.

To bo že 19. festival po vrsti, obstaja pa že 20 let, saj so ga ustanovili leta 1999. Leta 2000 festivala ni bilo.