Andree Prosenčeva je na ta položaj ponovno prišla med štirimi člani, ki so jih imenovali predstavniki športnikov in bo v ICAS-u še štiri leta; v prejšnjem mandatu je bila izbrana za podpredsednico. Volitve za nove položaje na čelu s predsedniškim in podpredsedniškim v tem organu bodo maja letos.

Med predlagatelji so bili tudi Mednarodni olimpijski komite, Združenje nacionalnih olimpijskih komitejev, združenji mednarodnih športnih zvez poletnih in zimskih olimpijskih iger, četverica pa je izbrana neodvisno od prej omenjenih organizacij.

Športniki so poleg slovenske pravnice in nekdanje umetnostne drsalke nominirali še nekdanjo avstralsko nogometašico Moyo Dodd, nekdanjega ameriškega rokometaša Michaela Lenarda in nekdanjo kanadsko veslačico Tricio Smith.

Na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu v začetku lanskega leta je bila Tjaša Andree Prosenc tudi sopredsednica hitre arbitraže ICAS, ki je v 24 urah reševala primere kršenja dopinških pravil. Vodstvo te arbitraže med drugim izreka začasne suspenze iz OI in sproža postopke v primeru kršitev.