Kateri junak bo pravi, da ob kozarcu toplega mleka malčke zaziba v sanje?

Pižama vas na FB strani Spar Slovenija vabi, da mu pomagate napisati in dokončati novo slovensko pravljico. Ampak – katerega junaka naj izbere, da bo pravljica imela pravi čar? Kateri zaplet je tisti, ki bo našim malčkom bolj všeč? Glasujte ter tako s Pižamo soustvarjajte izvirne pravljice, ki bodo kmalu izšle in jih boste lahko našli na policah Spara!

Postanite del nepozabne zgodbe in sodelujte v nagradni igri

Z glasovanjem boste vključeni v proces nastajanja pravljic in postali del nepozabne in edinstvene izkušnje. Morda pa se prav vam nasmehne še dodatna sreča – Pižama bo izmed vseh glasujočih izžrebal nekaj srečnežev in jih nagradil s pravljičnimi darilci. Časa imate vse do 17. januarja 2019.

Donacija za lepši jutri in izboljšanje bralne kulture v Sloveniji

Ste vedeli, da po podatkih zadnje raziskave OECD Slovenci v pismenosti zaostajamo za povprečjem ostalih držav OECD? Zato je čas, da skupaj nekaj ukrenemo. V Sparu verjamejo, da bosta novi pravljici odličnega mladinskega pisatelja Boštjana Gorenca – Pižame, napisani po vašem okusu, izvrsten začetek.

Ozreti pa se je treba tudi v prihodnost in poskrbeti, da branje pri mladih ostane in postane priljubljeno. Zato bo Pižama skupaj s Sparom predal donacijo tistim slovenskim šolskim knjižnicam, ki najbolj potrebujejo nove knjige.

Akcija Pižama & mleko na izviren način skrbi za otroško domišljijo in izboljšanje bralne kulture v naši deželi. Pridružite se ji tudi vi!