Gatwicku je potem, ko so morali zaradi preletov neznanih dronov 20. decembra ustaviti promet, na pomoč priskočila vojska. Z vojaško opremo se je letališče izognilo težavam v času praznikov, kmalu zatem pa isto tehnologijo kupilo še samo. »Več milijonov funtov smo vložili v nakup opreme in tehnologije, ki jo je čez božič uporabila vojska,« je AFP povedal tiskovni predstavnik letališča. Podrobnosti ni želel razkriti.

Največje britansko letališče Heathrow medtem o tovrstni tehnologiji šele razmišlja. »Varnost naših potnikov in kolegov ostaja naša glavna prioriteta. V sodelovanju z oblastmi, vključno s policijo, nenehno iščemo najboljše tehnologije za obrambo pred grožnjo dronov,« so sporočili.

Britanska policija je v zvezi z nezakonito uporabo dronov okoli Gatwicka po incidentu pridržala dve osebi, a ju kmalu izpustila na prostost brez obtožnice. Uporabo dronov je sicer policija označila za namerno oviranje varnosti letalskega prometa, a ocenila, da ni znakov, zaradi katerih bi to lahko označili za terorizem.