Največ snega je ponoči zapadlo v Celju in okoli Slovenskih Konjic, namerili si ga okoli štiri centimetre, poroča Večer. Sneg je rahlo pobelil tudi Maribor in Ptuj, kjer pa ga je zapadlo zgolj centimeter, prav toliko tudi v Rogaški Slatini. O snegu poročajo še v Črnomlju, kjer ga je naneslo dva centimetra.

Ponekod severni veter in šibka burja

Danes dopoldne bo delno jasno, popoldne pa se bo spet pooblačilo. Zvečer in ponoči bo na vzhodu možno rahlo sneženje. Dopoldne bo ponekod še pihal severni veter, na Primorskem šibka burja, popoldne pa bo veter povsod ponehal.

Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 2, na Goriškem in ob morju do 6 stopinj Celzija.

V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v vzhodnih krajih bodo popoldne možne občasne rahle padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -2, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od 0 do 4, na Primorskem do 6 stopinj Celzija.

Obeti: V nedeljo bo na Primorskem sončno, prehodno bo zapihala šibka burja. V notranjosti bo zmerno do pretežno oblačno, zlasti v vzhodni polovici države se bodo zjutraj in dopoldne pojavljale snežne plohe. V ponedeljek bo pretežno oblačno in večinoma suho.

V Avstriji zaradi močnega sneženja opozorila pred snežnimi plazovi

V več avstrijskih zveznih deželah ob že zapadlem snegu in prihajajoči obilni snežni pošiljki višajo stopnjo nevarnosti pred snežnimi plazovi. Med drugim bodo popoldan zaprli tursko avtocesto pri kraju Flachau, saj bodo preventivno načrtovano sprožili plaz.

Tursko avtocesto bodo ob predvidoma 13.30 zaprli za eno uro, saj želijo z načrtovano sprožitvijo plazu poskrbeti za dodatno prometno varnost pred koncem tedna, ko pričakujejo povečan promet zaradi smučarskih turistov.

O sprožanju plazov razmišljajo tudi na avstrijskem Štajerskem, kjer so za pomoč zaprosili vojsko. Oblasti nameravajo v sodelovanju z vojsko nadzorovati zasnežena območja ter po potrebi iz zraka sprožati plazove Nevarnost pred snežnimi plazovi sicer v gorah severno od Gradca ostaja velika, v gorah zahodno od Gradca pa so zvišali stopnjo nevarnosti iz nizke na srednjo.

Na avstrijskem Štajerskem so imeli že ponoči številne težave zaradi zimskih razmer. Gasilci so morali na terenu pomagati pri prometnih nesrečah, avtomobilih, ki so obtičali na cestah, in podrtih drevesih.