V slovenski košarkarski ligi redko vidimo takšno predstavo, kot jo je pred časom prikazal novinec v dresu Šentjurja v letošnji sezoni Davor Konjević. Osemindvajsetletni hrvaški krilni košarkar je bil zadetek v polno Šentjurčanov, saj je na praktično vsaki tekmi med najboljšimi posamezniki. Na obračunu sedmega kroga, ki sta ga z zaostalo tekmo v sredo sklenila Šenčur in Krka, pa je Konjević zablestel v polnem sijaju. Šentjur je za zmago proti Iliriji potreboval podaljšek, do para točk pa prišel predvsem po zaslugi hrvaškega košarkarja, ki je dodobra napolnil osebno statistiko. Dosegel je namreč 39 točk, ujel enajst odbitih žog in podelil šest asistenc, ob tem pa je bilo nad njim storjenih kar deset osebnih napak. Konjević je obračun sklenil s statističnim indeksom 47, to pa mu je soglasno prineslo tudi naziv Dnevnikovega igralca kroga.

Kako pomemben element je za Šentjur Konjević, povedo naslednji podatki. S povprečjem 21,8 točke in 7,9 skoka na tekmo je hrvaški košarkar trenutno najboljši strelec in skakalec državnega prvenstva, hkrati pa ima tudi povprečno najvišji statistični indeks v tekmovanju – 23,5. Zavoljo njegovih odličnih predstav Šentjur trenutno na lestvici skupaj z Rogaško (5-6) zaseda peto mesto, ki bi mu na koncu rednega dela sezone zagotovilo vstopnico za ligo za prvaka in s tem tudi izločilne boje.

Za Konjevića se je tokrat uvrstil Blaž Mahkovic, ki je v 7. krogu odigral prvo tekmo za Helios po vrnitvi iz novomeške Krke. Domžalčani so na gostovanju porazili Rogaško, 28-letni Kranjčan pa je v statistiko vpisal 28 točk in devet skokov. Na tretjem mestu je pristal Žan Mark Šiško, ki mu je do trojnega dvojčka zmanjkal le en skok (zmaga Primorske proti Hopsom, 13 točk, enajst asistenc, devet skokov), na četrtem Ramo Rizvić (zmaga Šenčurja proti Krki, 20 točk in sedem skokov) in na petem Jusuf Sanon (zmaga Olimpije proti Zlatorogu, 15 točk, šest asistenc, pet skokov).