No, seveda prekrškovni organ mestnega redarstva daje možnost reševalni postaji, da na prekoračeno hitrost napišejo pritožbo in jim je potem domnevni prekršek odpuščen. Vendar se človek vpraša, ali ni s postopkom reševalna postaja bolj kaznovana kot s samo predpisano kaznijo, saj mora imeti cel administrativni aparat, da odgovori na 900 obvestil o prekršku.

Breme je, da imajo radarske težave zaradi domnevno prehitre vožnje tudi policisti. In vse skupaj naj bi bilo po črki zakona; pa poglejmo to črko. Delo redarske službe ureja zakon o redarstvu iz leta 2006. V Ljubljani je mestno redarstvo tisto, ki ga ustanovi mestni svet. Redarji delajo po programu varnosti, ki ga na predlog župana sprejme mestni svet. In če je v programu varnosti nadzor hitrosti vozil pod nujno vožnjo, je to to, vse po črki zakona.

No, kakor koli že, zato bi rad dobrohotno opozoril državni protokol, torej vozila s spremstvom, naj vozijo v skladu z omejitvami hitrosti, saj se kaj lahko zgodi, da bodo naši redarji poslali obvestilo o prekoračitvi hitrosti samemu Putinovemu vozniku, ko bo ta pri nas na uradnem obisku. Po črki zakona, seveda.

P. S.: Pa naj mi, prosim, Klemen Gabršček oprosti uporabo njegovega imena, saj mi je popolnoma jasno, da mora delati po črki zakona, nad njim pa so še druge glave, ki naj premišljujejo o tej črki.

Vid Drašček, Vrhnika