Dončić je bil skupaj z Dennisom Smithom prvi strelec tekme. Eno točk manj kot omenjena je dal Harrison Barnes. Dallas je z zmago prekinil devet tekem dolg niz brez uspeha v gosteh. Nazadnje je slavil 28. novembra. Skupno ima Dallas v tej sezoni vsega tri zmage v gosteh (doma ima izkupiček 15-3), tako da zaseda enajsto mesto na zahodu. Za osmim, ki vodi v končnico, zaostaja tri zmage.

Dončić je na parketu prebil le 26 minut – sedel je celotno zadnjo četrtino, saj je imel Dallas dovolj prednosti za mirno končnico. Zadel je sedem metov iz šestnajstih poskusov, vključno s tremi trojkami iz sedmih metov. Vse je zadel v prvi četrtini, ki so jo gostje dobili z 42:26.

asd

Ključen je bil odličen met za tri točke. V prvi četrtini so Mavericks zadeli kar deset trojk, skupno pa osemnajst. Zmaga z 38 točkami razlike je četrta najvišja v gosteh v zgodovini Dallasa.

»Odigrali smo zelo dobro tekmo in pokazali, česa smo sposobni. Žoga je odlično krožila, glave igralcev so bile na mestih,« je dejal trener Dallasa Rick Carlisle in nadaljeval: »Veliko smo se v zadnjem času pogovarjali o naših gostovanjih, vendar take zmage se ne zgodijo same od sebe. Treba si jih je izboriti. Fantje so želeli igrati in to sem čutil že v slačilnici.«

Dallas je ob polčasu vodil s 65:41, na začetku zadnje četrtine, ko je prednost narasla na 94:65, pa so bili vsi člani začetne peterke že na klopi.

»Naredili smo odličen posel. Žogo smo so dobro podajali in iskali odprte igralce. Imamo odlične strelce, ki znajo zadeti. Tako moramo odigrati vsako tekmo,« je povedal Luka Dončić.

Luka Dončić.

Z zmago je Dallas izrinil Charlotte s prvega mesta v jugovzhodni skupini, ki ga po zmagi nad Cleveland Cavaliers s 117:92 zdaj zaseda Miami Heat, ki še vedno igra brez poškodovanega slovenskega organizatorja igre Gorana Dragića.

Košarkarji Mavericks in Heat bodo na parketu vnovič čez dva dni. Dallas čaka gostovanje v Bostonu, Miami bo gostil Washington.