Policijski konji v praznični opravi

Na uradnem profilu slovenske policije na instagramu so ob koncu leta sreče, zdravja in varnosti sledilcem zaželeli s fotografijo policistke in policijskega konja, ki so ga za priložnost okrasili s prazničnim jelenovim rogovjem. Konj sicer ni bil edini živalski sodelavec, ki so mu v zadnjih tednih namenili prostor na družbenih omrežjih – nekaj dni prej so objavili policijskega psa z imenom Car, ki v gobcu drži plakat z besedami »prazniki brez pokanja«. Z gesto so se pridružili mnogim pobudam proti uporabi agresivnih pirotehničnih sredstev, ki nekatere kljub znanim posledicam za živali in telesne ude še vedno pretirano razveseljujejo.

Jasna Kuljaj voščila s plesom ob drogu

Televizijska voditeljica Jasna Kuljaj je pred nekaj meseci na družbenih omrežjih naznanila, da je uresničila dolgoletno željo in se končno vpisala na tečaj plesa ob drogu. Odtlej svoje sledilce na instagramu redno obvešča o svojem napredku, s fotografijo, posneto med omenjeno telesno vadbo, pa je svojim sledilcem celo voščila srečno novo leto. V nadaljevanju je objavila še videoposnetek skupinske koreografije v počasnih pozibavajočih ritmih, ki jo je s kolegicami posnela na treningu, in dodala pripis »počasi v 2019«.
View this post on Instagram

Hey little monsters!!! Happy 2019!!!

A post shared by Jasna Kuljaj (@jasnakuljaj) on

Marko Potrč tudi prvega januarja v fitnesu

Na vrhu seznama znanih Slovencev, ki so najbolj predani telovadbi, je gotovo štajerski TV-voditelj Marko Potrč, ki rad objavlja fotografije svojih mišic. Te so, pravi, posledica rigoroznega mesnega jedilnika in urnika telovadbe, za katero najde čas tudi ob praznikih. Iz fitnesa je svojim sledilcem na instagramu tako pomahal celo prvega januarja, ko večina okreva ob sarmah. »Ni heca. Nadaljujemo, kjer smo ostali. In, kako je z vami v 2019?« je med drugim napisal pod slabo vest vzbujajočo fotografijo, ki je prvi dan novega leta nastala v fitnes centru.

Ko ti Luka Dončić zaseže telefon

Košarkarski zvezdnik Luka Dončić je silvestrsko zabavo zamenjal za nov obračun na športnem parketu, na instagramu pa smo opazili, da kljub natrpanemu in fizično zahtevnemu urniku še vedno ostaja razposajen, kot smo ga vajeni. Njegov sotekmovalec Deandre Jordan je namreč objavil posnetek galerije fotografij s svojega mobilnega telefona, ki mu ga je v nekem trenutku očitno zasegel šaljivo razpoloženi Dončić in pri tem posnel dolgo serijo avtoportretov. Jordan je fotografije objavil s pripisom, da Dončić očitno načrtuje manekensko kariero, naš košarkar pa se je odzval s smehom in šaljivo pripomnil: »Ampak resno, kdo je ta lepi tip?«

Akupunktura namesto klepeta ob kavi

Televizijska oddaja Klepet ob kavi, ki je na sporedu programa TV 3, največkrat ponuja prostor, da svoje videnje sveta pred kamero predstavijo astrologi, duhovni šepetalci, kozmični zdravilci in poznavalci vesoljcev na Zemlji, a tokrat so v živo izvajali kar akupunkturo. Kitajsko zdravilno tehniko, pri kateri v določena mesta telesa zabadajo igle, je sodeč po fotografijah z instagrama na prostovoljcu izvajala kar vsestransko in tudi za akupunkturo talentirana TV-voditeljica in podjetnica Jasmina Kandorfer.

Predsednik v kino in v porodnišnico

Predsednik republike Borut Pahor je tik pred silvestrovim priznal, da si je Bohemian Rhapsody, biografsko dramo o zasedbi Queen, v kinu ogledal že četrtič. Filmski sprostitvi v družbi partnerice Tanje so sledile vsakoletne praznične obveznosti, predvsem obvezni novoletni obisk prvega novorojenčka v novem letu. Tokrat je, kot je med drugim sporočil prek svojega najljubšega družabnega omrežja instagram, s šopkom in igračko voščil porodnici Tadeji in njenemu sinu Gregorju, ki je na svet prijokal v postojnski porodnišnici.