Hrvaški hidrometeorološki zavod je na svoji spletni strani objavil, da bodo vremenski pogoji nevarni za ljudi tudi ob obali hrvaške Istre, za katero so razglasili oranžni alarm. V večini kopenskih delov sosednje države bodo vremenski pogoji potencialno nevarni in so razglasili rumeni alarm.

V kopenskem delu Hrvaške ponekod rahlo sneži, so pa tudi padavine na meji snega in dežja. Najnižjo temperaturo na Hrvaškem so namerili davi ob 7. uri in sicer v Gospiću, kjer je bilo minus 5,7 stopinje Celzija, medtem ko je bilo najtopleje v Komiži na otoku Vis; 10 stopinj Celzija.

Zaradi močnega vetra je samo za osebna vozila odprta avtocesta Zagreb-Split med odcepoma Sveti Rok-Maslenica. Veter občasno upočasnjuje promet tudi na avtocesti Reka-Zagreb med odcepom Kikovica in predorom Tuhobić, je sporočil hrvaški avto-klub.

Voznike so opozorili tudi na občasno sneženje v Liki in zaledju Dalmacije, zaradi mokrih cestišč in nizkih temperatur pa tudi na možno poledico na cestiščih na različnih koncih Hrvaške.