Po besedah preiskovalca Boa Haaninga je potniški vlak najbrž trčil v prevrnjeni tovornjak, je še poročala dpa, ki se sklicuje na dansko tiskovno agencijo Ritzau.

Nesreča, v kateri je umrlo šest ljudi, 16 pa je bilo poškodovanih, se je okoli 7.30 zgodila na mostu, ki povezuje dva danska otoka. Na vlaku je bilo v času nesreče 131 potnikov in trije člani osebja.

Na fotografijah s prizorišča nesreče je sicer videti, da je tovorni vlak prevažal pivo danske pivovarne Carlsberg. Tiskovni predstavnik pivovarne Carlsberg je potrdil, da je bil tovorni vlak, ki je bil na poti iz Carlsbergove pivovarne Fredericia v Kobenhavn, vpleten v nesrečo.

Danski premier Lars Lokke Rasmussen je družinam žrtev že izrekel sožalje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

»Strašna železniška nesreča na mostu Veliki pas (Storebaelt) na Danskem je posledica viharja Alfrida. Naše misli so z ranjenimi ter družinami in sorodniki umrlih,« je na Twitterju zapisal švedski premier Stefan Löfven.

Nesreča se je zgodila na mostu, ki povezuje otoka Zealand, kjer je tudi prestolnica Koebenhavn, in Funen. V času nesreče je v regiji pihal močan veter. 18 kilometrov dolg most je bil zaradi močnega vetra zaprt za cestni promet. Silovit veter je reševalcem tudi oteževal dostop do kraja nesreče.