Njegov nov strelski rekord na eni tekmi znaša 34 točk, postal pa je tudi najmlajši igralec v zgodovini lige, ki je na eni tekmi zadel sedem metov za tri točke. Na prvi tekmi proti Oklahomi v tem tednu pa si je kar dvakrat privoščil velikega zvezdnika Paula Georga.

Od zadnjega tedenskega pregleda dosežkov Luke Dončića je ta s svojo ekipo Dallas Mavericks odigral štiri tekme in bil polovično uspešen. Dončić je skupaj s soigralci odigral dve tekmi proti New Orleans Pelicans in dve proti Oklahoma City Thunder. Proti vsaki ekipi je zabeležil zmago na domačem parketu in poraz v gosteh.

Skandiranje, ki ostane v spominu

Teden se je začel zelo uspešno. V domači dvorani so košarkarji Dallasa premagali New Orleans, slovenski 19-letnik pa je bil prvi mož svoje ekipe z 21 točkami, devetimi skoki in desetimi asistencami. Odgovornost je prevzel tudi v ključnih trenutkih. Pogum in odločnost slovenskega košarkarja so ob koncu tekme, pri rezultatu 119:119, nagradili tudi domači gledalci, ki so mladeniču iz Ljubljane, ko se je postavil na črto prostih metov, namenili glasne vzklike »MVP, MVP ...«. Za neverjeten trenutek, ki bo v Lukovem spominu verjetno ostal zapisan za vedno, je Dončić potreboval vsega 33 tekem v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.

Že dva dni kasneje so se košarkarji Dallasa in New Orleansa ponovno pomerili med seboj, tokrat v New Orleansu. Tekma se je končala s tesnim porazom Dallasa. Slabo odigran zadnji napad, s katerim bi Dončić in druščina lahko prišli do zmage ali vsaj do podaljška, je močno razburil našega zvezdnika, ki je še enkrat več pokazal, da si želi zmagati na vsaki tekmi.

Poraz je žal prav tako zasenčil odlično predstavo Dončića, ki je dosegel 34 točk in s tem postavil nov osebni rekord po številu doseženih točk na eni tekmi. Poleg osebnega rekorda je ob tem postavil še enega. Na tekmi je namreč zadel sedem metov za tri točke in postal najmlajši igralec v zgodovini lige NBA, ki mu je uspel tak dosežek. Dončić, ki bo 28. februarja star 20 let, je v tem statističnem podatku prehitel D'Angela Russella, ki mu je ta dosežek uspel pri starosti 20 let in sedem dni.

Na eni tekmi dvakrat osmešil Paula Georga

Za zaključek leta sta sledili še dve tekmi proti Oklahomi, košarkarji Dallasa pa so bili uspešni na prvi tekmi, ki so jo igrali pred domačimi gledalci. Tako so še enkrat več pokazali, da so gospodarji svoje dvorane, kjer so zmagali še 13-ič na zadnjih 14 tekmah. Čeprav Dončić nastopa v svoji debitantski sezoni v ligi NBA in je tako imenovani »rookie« (novinec), na parketu kaže odlične predstave. Prav nič se ne obremenjuje s tem, kdo mu stoji nasproti, v danem trenutku želi le narediti najboljšo potezo za svojo ekipo.

Njegovo iznajdljivost in izreden občutek za žogo je tokrat občutil Paul George, ki je bil zadolžen za pokrivanje bodočega zvezdnika lige. Da bo imel George težko delo, mu je Dončić pokazal takoj na začetku tekme, ko ga je zmedel s »slepo podajo« in nato mirno položil žogo v koš. Še huje pa jo je Slovenec Georgu zagodel pet minut kasneje, ko ga je z nenadno spremembo smeri vrgel iz ravnotežja, da si je ta moral za trenutek pomagati z rokami, da ne bi padel. Tudi na tej tekmi je bil Dončić prvi igralec svojega moštva s 25 doseženimi točkami.

Na silvesterski večer sta se ponovno med seboj pomerili ekipi Dallasa in Oklahome. Tokrat so tekmo prepričljivo dobili košarkarji Oklahome, neustavljiv pa je bil Rusell Westbrook, ki je vpisal trojnega dvojčka (32 točk, 11 skokov in asistenc). Dončić je za poražence prispeval 17 točk in bil drugi strelec svoje ekipe.