Kot je razvidno iz posnetkov STA, ki je skoke v morje s portoroške centralne plaže prenašala v živo, je moškega, ki je pogumno skočil v mrzlo morje in uspešno preplaval razdaljo med pomoloma, ob prihodu na pomol očitno obšla slabost. Najprej se je oprijel ograje, nato pa se zgrudil na tla in pritegnil pozornost preostalih udeležencev. Na pomoč so mu priskočili reševalci.

Z leti čedalje več privržencev

Začetek tradicije sega v leto 2005, ko se je ideja porodila vrhunskemu triatloncu Gregi Hočevarju. Skok v ledeno morsko vodo simbolizira začetek novega, obenem pa je priprava za prihajajoče leto, pravijo organizatorji. Z leti je dogodek pridobil vse več privržencev, s tem pa se iz leta v leto viša število sodelujočih. Trenutno je novoletni skok v morje ena najbolj prepoznavnih športnih prireditev pri nas, ki se skoraj že enači z vzponom na Triglav.

Novoletnega skoka se lahko udeleži vsakdo, v morje pa skačejo tako otroci kot 80-letniki. Vendarle pa je treba upoštevati določena navodila – treba je izpolniti prijavo, se primerno pripraviti na skok, se ogreti in predvsem ne hiteti. Voda namreč ne bo nikamor pobegnila, pomembno pa je, da ste nanjo pripravljeni vi, še svetujejo organizatorji.