»Moja prihodnost v reprezentanci ni bila nikoli pod vprašajem, tako da to tudi ni bila nobena odločitev sprejeta na podlagi imenovanja novega selektorja,« je poudaril Oblak.

Kljub temu, da je njegova vrnitev reprezentanco dobrodošla, saj gre za enega najbolj cenjenih vratarjev na svetu, pa je kar nekaj slovenskih navijačev in tudi strokovnjakov imelo pomisleke o tem, kako bo njegova vrnitev vplivala na naklonjenost soigralcev oziroma privržencev Slovenije.

»Na to gledam zelo pozitivno. Verjamem, da lahko reprezentanci veliko dam in ji pomagam pri doseganju ciljev, ki smo si jih zadali v naslednjih kvalifikacijah. Kar se tiče navijačev, mislim, da je želja vseh, da bi se rezultati, ki jih je reprezentanca v zadnjem času dosegala, spremenili in je povsem logično, da so razočarani. Z nekaterimi igralci sem v stikih, ampak govora o kakšnih zamerah ali kakršnihkoli problemih nikoli ni bilo.«

Matjaž Kek prvič po vrnitvi januarja proti Kitajski

Slovenska izbrana nogometna vrsta se bo 24. januarja na prijateljski tekmi v španski Marbelli pomerila s Kitajsko. Reprezentanci Slovenije in Kitajske še nista nikdar odigrali medsebojne tekme, tudi tokrat pa ne bo šlo za tekmo najboljših izbranih vrst.

Tekma ne bo odigrana v uradnem Fifinem terminu, zato bo selektor Kek računal na vse tiste igralce, ki bodo dobili dovoljenje svojih klubov. Kitajska bo v Marbelli nastopila z reprezentanco do 25 let. Slovenija se bo na jug Španije odpravila 19., vrnila pa 25. januarja.

Za selektorja Matjaža Keka bo tako obračun s Kitajsko prvi po vrnitvi na selektorsko klop, v Marbelli bo lahko preizkusil nekatere igralce pred začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo, marca bo lov za vozovnico začela v Izraelu.