V napeti končnici so imeli gostitelji tudi obilo športne sreče, da so se veselili nove zmage. Potem ko je Dallas v vodil večji del tekme, so gostje v zadnji četrtini izenačili na 86 točki in prevzeli pobudo ter si v končnici priigrali šest točk naskoka. Blestel je predvsem Paul George, ki je dosegel kar 36 točk.

sad

Teksačani so se v zadnji minuti le približali, vnovič pa povedli 24 sekund pred koncem po košu Dennisa Smitha. V kritičnih trenutkih so se roke zatresle tudi Georgu, ki je zgrešil met za preobrat. Sledil je hiter prekršek, zadet prosti med DeAndreja Jordana za končnih 103:105, saj je v sami končnici z metom z razdalje skušal še drugi zvezdnik Oklahome Russell Westbrook, ki pa je bil prav tako neuspešen. Slednji je na tekmi dosegel zanj skromnih 9 točk.

»Imeli smo srečo, saj Russell ni imel svojega strelskega večera. Poznam ga in nikakor se ne veselim jutrišnjega večera,« je posredno kompliment tekmecu izrekel trener Dallasa Rick Carlisle. Ekipi bosta namreč le zamenjali dvorano in se že danes na povratni tekmi "udarili" v Oklahoma Cityju, Carlisle pa pričakuje še en zelo napet obračun.

Druga »slovenska ekipa« v ligi, Miami brez Gorana Dragića, ki okreva po zdravniškem posegu, je v domači dvorani doživela nov poraz. S 113:104 je ekipo s Floride premagala Minnesota, za katero je Karl-Anthony Towns dosegel kar 34 točk, pri poražencih je z 21 koši izstopal Dwayne Wade.