V to nišo sta stopila Luka Simšič in Ben Kračun, ki ustvarjata posebne atmosfere prostorov. S svojim znanjem o dekoraciji sta se lotila številnih zelo različnih projektov, oblikujeta lahko vsakovrsten dogodek, prireditev ali se lotita zgolj lepotnega popravka ambienta. Na kreativno pot sta stopila povsem nepredvideno, sama pravita, da ju je zapeljalo življenje, strast do dela in zatem potrditve uporabnikov. Noben izziv ni zanju pretežak, naloge rešujeta učinkovito in krog naročnikov se hitro širi. Ben Kračun: »Nisva šolana za dekoraterstvo ali kaj podobnega, sproti se učiva ter uživava v iskanju in ustvarjanju posebnih, zanimivih in težjih projektov.«

Luka Simšič je izkušen umetnik ličenja, ki mu zaupajo številne slovenske in tuje estradnice, Ben Kračun se z gostinstvom ukvarja že 14 let. Pred sedmimi leti sta svoje izkušnje in znanje združila, povečala moči in se odločila, da posežeta v še eno precej prazno tržno nišo – načrtovanje porok. Z leti sta ustvarila prepoznavno blagovno znamko Luka & Ben, poročna organizatorja, ki je danes sinonim za uresničevanje življenjskih projektov številnih poročnih parov, za katere ustvarjata zgodbe in doživetja. Luka in Ben jim lahko ponudita vrhunski organizacijski, vsebinski in vizualni servis, kar ljudje v stiski s časom čedalje bolj potrebujejo.

V dogodek poroke ljudje vlagajo veliko upov, želja in upanja, saj gre za pomembno odločitev v življenju številnih parov. Luka in Ben se vsakega slavja lotita z novo energijo in strastjo, vedno ustvarjata unikatno zgodbo, usklajeno s pričakovanji para. Pri projektih sta kreativna, vedno želita biti inovativna, spremljata novosti in iščeta nove ideje, veliko stvari tudi ročno ustvarita sama. Tako so njuni projekti edinstveni. Svojim naročnikom, poročnim parom, vedno priporočata, naj si izberejo tisto, o čemer so sanjali, onadva pa jim pomagata sanje uresničiti in jih usmeriti v pravo smer. Luka Simšič: »Zahtevno je, ko morava iz množice podatkov, omejitev, zahtev in želja izluščiti zgodbo, a obenem imava ves čas prijeten občutek, da sva preprosta iskalca novega.«

Do zdaj sta organizirala že več sto poročnih slavij in dobro poznata trende, ki seveda tudi na tem področju krojijo vedno nove želje, potrebe in kroženje denarja. Pojasnita, da že tretjo sezono prevladujejo barve, ki črpajo iz narave in ustrezajo današnjim okusom in predstavam naročnikov.  Tako so vse bolj priljubljene lahke pastelne barve, ki pričarajo poletno poročno pravljico. Z izbrano barvo najlažje peljeta vodilno nit poroke, izbrana barva dopolnjuje lepoto lokacije prireditve, dekoracije ambienta in izbranega cvetja.

Ob načrtovanju poročnih slavij vzporedno delata še pri drugih projektih. Še posebej sta se izurila za kreiranje in postavljanje božične dekoracije in prikaz božične zgodbe. Tudi božični dogodek organizirata in izpeljeta do potankosti in (njun živi) Božiček deluje tako pristno, da je verjetno kar tisti »ta pravi«. Opažata, da se trendi z leti spreminjajo, a obenem zagovarjata misel, da si vedno vsak postavi svoj lastni trend s tem, kar mu je všeč in o čemer je sanjal. Kljub abstraktnosti sta tudi zelo pragmatična in se zavedata, da je projekt vedno oblikovan in narejen za naročnika. Ne gre za prepuščanje naročnikovim željam, temveč za razumevanje teh želja, za vzgojo in nato za ustvarjanje individualne zgodbe.

Vsako leto božično-novoletno dekoracijo ustvarita drugače, a vedno v želji, da z oblikovanjem ambienta ustvarjata praznično razpoloženje, ki vsako leto polepša december.  Vodilo pri ustvarjanju ob božiču se sliši precej preprosto: nikoli ne boste zgrešili s klasiko – rdečo barvo! Dopolnjuje se z zlato, srebrno ali kraljevsko modro. Na božično drevo se ne postavlja več samo bunkic in lučk, drevesca postajajo prave kreacije in umetnije z različnimi elementi – izbere se tema in tej prilagodi okrasitev. Lahko so to papirna dekoracija, dekoracija iz naravnih materialov, kot so slama ali papir, pletene igrače, igrače priznanih risanih junakov, doma narejeni izdelki vnaprej določenih oblik, izdelki iz umetnih materialov… Materiali morajo biti lahki po teži in enostavni za ustvarjanje in oblikovanje v končne izdelke.

Naslednje pravilo je – pravilo domišljije in sanj. Luka Simšič: »V današnjem svetu božični okraski niso več nedosegljivi, pri ustvarjanju svojega božiča domišljija nima meja.« Ni naključje, da se jima je med delu pri projektih utrnila posebno zanimiva ideja, o kateri pravi Ben Kračun: »Že nekaj časa si želiva izpeljati božično poroko, kjer bi lahko udejanjila najine ideje in ustvarila božično pravljico za 'najin' par.« Avtorja poudarita, da je ne glede na številne pristope in ideje pomembno to, da se v dneh adventna, postavljanja jaslic, okraševanja smrekice, mize oziroma svojega najljubšega okolja počutite domače, prijetno in toplo. Ustvarjeno ozračje naj pomirja in hkrati razveseljuje.