Slovenska predstavnika Olimpija in Krka sta v ligi ABA vse bližje neželenemu scenariju – boju za obstanek. Tako Ljubljančani kot Novomeščani so po tesnih končnicah doživeli že deveti poraz v jadranskem tekmovanju in delijo zadnje mesto z Zadrom. Zmaje je po petih sušnih letih v Ljubljani ugnal Partizan, dolenjsko moštvo pa je v Baru ostalo brez prve gostujoče zmage v sezoni.

V Stožicah, kjer so gostujoči navijači odčitali pravo lekcijo navijanja domačim, saj se je Partizan počutil, kot da igra sredi Beograda, je Olimpija klonila po že videnem scenariju. Ljubljančani so večino obračuna bili povsem enakovredno bitko s favoriziranimi gosti, v ključnih trenutkih pa zaradi pomanjkanja kakovosti znova naredili nekaj napak, ki so jih gostje kaznovali in v tesni končnici prišli do zmage. Zmaji so na vseh petih tekmah v ligi ABA pod vodstvom trenerja Saše Nikitovića prikazali dobro igro, a imeli izredno velike težave z zaključki tekem, kjer so po slabih odločitvah igralcev po vodi splavale zmage proti Cedeviti, Mornarju in Partizanu, skoraj pa bi do neverjetnega preobrata prišla še Krka. »Imeli smo dober občutek, vzdušje v garderobi je bilo odlično. Prepričani smo bili, da bomo končno prekinili urok slabo odigranih končnic, a se ni razpletlo po naših željah. Igralcem nimam česa zameriti, saj so dobro izpolnjevali načrt, slabi smo bili le v zapiranju prostora pod košem, kar je Partizan kaznoval s skoki v napadu, ki so bili ključni za njihovo zmago,« je po porazu povedal Saša Nikitović.

Pravi kolaps je v zadnji četrtini proti Mornarju v Baru doživela Krka. Novomeščani so pet minut pred koncem vodili za deset točk, nato pa so gostitelji naredili delni izid 23:4 in prišli do pomembnega uspeha. »V odličnem vzdušju smo odigrali dobro tekmo. Pokazali smo, da se lahko enakovredno merimo z ekipo Mornarja, ki se je v zadnjem obdobju okrepila. Imeli smo priložnost za zmago, a je nasprotnik tekmo zaključil s tistim, v čemer je najboljši – zadevanjem trojk. Ko so na krilih navijačev začeli metati z vseh položajev, nismo imeli več možnosti za uspeh,« je ocenil trener Krke Simon Petrov.

Liga ABA, 13. krog: Olimpija – Partizan 66:72 (15:15, 32:33, 52:53, Špan 19, Lorbek 14, Begić in Sanon po 11, Badžim 5, Šamanić in Jones po 3; Paige 15, Nikolić 8), Mornar – Krka 86:77 (21:20, 46:35, 58:63, Vranješ 23; Balažič 15, Đapa 12, Bratož in Lapornik po 11, Škedelj in Lalić po 9, Cinac 6, Osolnik in Jančar Jarc po 2), Cedevita – Zadar 83:72 (28:16, 45:43, 64:57, Ramljak 26; Božić 17), že odigrano: Igokea – Cibona 87:69, FMP – Mega B. 106:89.