Luka Dončić je bil znova zelo razpoložen, žal pa to njegovemu Dallasu na gostovanju vendarle ni prineslo zmage. Pri gostiteljih, ki so ob koncu slavili z dvema točkama, se je namreč z 48 točkami proslavil Anthony Davis, ki je bil tudi eden glavnih akterjev preobrata. Dallas je sicer na začetku tretje četrtine že vodil za 15 točk, vendar se Teksačani očitno ne morejo otresti porazov na gostovanjih, tako da ostajajo v tem pogledu pri dveh zmagah na 17 tekmah.

Slovenski as je bil vnovič nerešljiva uganka za nasprotnika. Iz igre je zadel 10 od 16 metov, odlično pa se je znašel predvsem pri metu za tri, saj je zadel kar sedem od desetih trojk. Dončić je z doseženimi 34 točkami presegel rekord, ki ga je prejšnji teden postavil proti Los Angeles Clippers. V ključnih trenutkih je dobro minuto pred koncem sicer zadel za vodstvo 112:111, imel celo protinapad, a izgubil žogo.

V zadnjem napadu za morebitno zmago pri rezultatu 112:114 je z dobrim pokrivanjem svoje opravila obramba Pelikanov, prste pa sta vsekakor imela vmes tudi trener Rick Carlisle in povratnik v ekipo Dennis Smith Jr., ki mu je bil zaupan odločilni met. Ob prodiranju pod koš je 21-letnega Američana nato prehitela sirena.

Dončić je bil vidno nezadovoljen, kar so ujele tudi kamere, ameriški mediji pa so seveda že nekoliko napihnili zgodbo. Luka je po tekmi med drugim preprosto dejal, »da resnično ne mara izgubljati«.

Odlična statistika slovenskega 19-letnika

Slovenski as je po navedbah ameriških spletnih košarkarskih portalov postal najmlajši igralec v ligi NBA, ki je na eni tekmi zadel sedem trojk. Dončić, ki bo 28. februarja dopolnil 20 let, je s tem dosežkom prekašal D'Angela Russella, ki je bil star 20 let in sedem dni, ko je na eni tekmi dal vsaj sedem trojk, Brandon Jennings je bil star 20 let in 52 dni, LeBron James pa 20 let in 100 dni.

Dončić v svoji prvi sezoni v severnoameriškem košarkarskem prvenstvu povprečno na tekmo dosega 19 točk, 6,7 skoka in 5,1 asistence. Dallas je trenutno zunaj mest, ki zagotavljajo igranje v končnici; 16 zmag in 18 porazov ga uvršča na 12. mesto v razvrstitvi zahodne konference.

Miami je brez poškodovanega Gorana Dragića nadigral Cleveland (118:94).

Dallas : New Orleans