Na Radio Subotici so predvajali Thompsonovo pesem Moj Ivane, v kateri so srbski mediji prepoznali poveličevanje zloglasne ustaške enote Črna legija iz druge svetovne vojne, ki je v boju proti partizanom zagrešila vojne zločine nad srbskim prebivalstvom v Kupresu v BiH leta 1942. Tabloid alo.rs je z ustaši in vojnimi zločini nad Srbi povezal tudi akcije hrvaške vojske na tem območju leta 1992.

»Tudi če ne bi vedeli, o čem govori pesem, zgolj dejstvo, da jo poje hrvaški pevec Thompson, ki sovraži srbski narod, zadostuje za obsodbo radijske postaje, ki naj bi bila mestni javni servis,« izpostavlja časnik. Kot dodaja, se v uredništvu Radia Subotica niso odzvali na njihove telefonske klice, prav tako se niso uradno opravičili na svoji spletni strani.

Subotičan Branko Ćirjaković je napovedal, da bo radio prijavil sodniku za prekrške, še navaja časnik.

Glasbena ikona hrvaške skrajne desnice Perković je znan po svoji naklonjenosti do ustašev, ki jo izraža tudi v besedilih nekaterih svojih pesmi, zaradi katerih so njegove koncerte prepovedali v več evropskih državah. V avstrijskih in nemških medijih je dobil vzdevek »fašistični roker«.