Razlike na vrhu so bile po prvi vožnji zelo majhne. Trinajst tekmovalk se je za Shiffrinovo zvrstilo v eni sekundi zaostanka. Zaostanek drugo in tretje uvrščene, Avstrijke Stephanie Brunner in Norvežanke Ragnhild Mowinckel, je znašal zgolj dve oziroma tri stotinke. Slovakinja Petra Vlhova na četrtem mestu je recimo zaostajala šest stotink sekunde, Avstrijka Anna Veith na petem mestu pa 12 stotink sekunde. Finalno vožnjo si je s 15. časom prvega spusta zagotovila Ana Drev, v finalu pa zdrsnila na 24. mesto.

Trener Denis Šteharnik s pristopom s 33 leti najstarejše slovenske smučarke ni bil zadovoljen: »Njen riziko proti ostalim tekmovalkam je praktično ničen. Tri ali štiri zavoje naredi dobro, potem pa takoj neha iskati hitrost, tako da s tem sigurno nisem zadovoljen. Ravno sem govoril z njo, nikakor se ni začutila, ne počuti se suvereno, nekaj ji manjka. Pri taki negotovosti se na da konkurirati najboljšim.«

Vodilna po prvi vožnjo, Američanka Mikaela Shiffrin, ki je imela priložnost, da bi kot prva v enem koledarskem letu zabeležila 15 zmag v svetovnem pokalu, je v drugi vožnji izgubila stopničke in končala kot peta (+0,66). Zmagovalka Vlhova je po drugi strani v finalu napredovala za tri mesta in si zagotovila odlično popotnico za nadaljevanje sezone. Viktoria Rebensburg in Tessa Worley sta za njo zaostali 45 oziroma 60 stotink sekunde.

Že v soboto lahko Shiffrinova na slalomu svoj izkupiček točk premakne čez številko 1000. Trenutno ima 934 točk, Vlhova na drugem mestu jih je zbrala 488 oziroma 446 manj od vodilne. V veleslalomskem seštevku še naprej vodi danes šesta Italijanka Federica Brignone.