Kot kažejo podatki spletne strani FlightAware, so v četrtek preložili več kot 6500 letov, okoli 800 pa so jih odpovedali. Nevihta pa ni prinesla ovir le v letalskem, temveč tudi v cestnem prometu. Ponekod, še posebej na severnih in osrednjih planjavah države, je bilo potovanje po cestah zelo nevarno ali celo nemogoče. Za nekatera območja napovedujejo prek 30 centimetrov novozapadlega snega, preden se bo nevihta danes umirila.

V delih Nebraske je sneg že močno pobelil tla, zaradi česar so tudi zaprli del ene izmed meddržavnih cest. V Severni Dakoti pa so prebivalstvu na vzhodu te zvezne države svetovali, naj se ne odpravljajo na pot. Manjše letališče v mestu Fargo so zaprli in odpovedali vse lete. Neurje jo je Američanom zagodlo ravno med božično-novoletnimi prazniki, ko številni potujejo. Najhuje je bilo na mednarodnem letališču Dallas-Forth Worth v Teksasu, ki je pomembno letalsko središče in kjer ob praznikih pričakujejo skupaj več kot 200.000 potnikov. Tam so odpovedali več kot 450 letov, več kot 600 so jih preložili.

Vremenoslovci še za današnje dopoldne napovedujejo močno sneženje in veter za osrednji del ZDA, na jugu pa lahko pričakujejo nalive in posledično morebitne poplave.