To je bil za Duranta drugi trojni dvojček v tej sezoni, njegovih 26 točk, 11 podaj in 10 skokov pa ni zadostovalo za zmago trikratnih prvakov v zadnjih štirih sezonah. Poleg vsestranskega Duranta je bil učinkovit tudi prvi zvezdnik ekipe Stephen Curry, ki je dosegel 29 točk, medtem ko je Draymond Green 15 točkam dodal še enajst skokov in sedem asistenc.

V noči na petek so bile na sporedu še štiri tekme: Houston je na krilih Jamesa Hardna, ki je dosegel kar 45 točk, ukanil Boston s 127:113. Ekipa iz Teksasa je dosegla šesto zmago v nizu in osmo na zadnjih devetih tekmah ter se po slabem uvodu v sezono počasi vzpenja po lestvici. Trenutno je na sedmem mestu v zahodni konferenci s 17 zmagami in 15 porazi, poleg Hardna pa se je na današnjem dvoboju izkazal tudi Švicar Clint Capela s 24 točkami in 18 skoki. Pri keltih je bil strelsko najbolj učinkovit Kyrie Irving s 23 točkami in 11 podajami, Marcus Morris je dosegel 19 točk.

Milwaukee, drugouvrščena zasedba vzhodne konference (24-10), je na domačem parketu premagal New York s 112:96, prvi mož dvoboja pa je bil Grk Giannis Antetokounmpo z 31 točkami in 14 skoki. Njegov soigralec Khris Middleton je tekmo končal s 25 točkami, pri kratkohlačnikih pa sta bila najbolj učinkovita Luke Kornet s 23 točkami ter Noah Vonleh s 15 točkami in 13 skoki.

V kalifornijskem dvoboju so košarkarji iz Sacramenta na kolena položili jezernike iz Los Angelesa, ki so nastopili brez prvega zvezdnika LeBrona Jamesa. Izenačen obračun je odločil Srb Bogdan Bogdanović, ki je 0,8 sekunde pred koncem dvoboja zadel met za tri točke za tesno zmago s 117:116. Poleg Bogdanovića, ki je bil s 23 točkami tudi najbolj učinkovit igralec svoje ekipe, so se pri zasedbi iz kalifornijske prestolnice izkazali še De'Aaron Fox s 15 točkami, 12 podajami in devetimi skoki, Willie Cauley-Stein z 19 točkami in osmimi skoki ter Iman Shumpert z 18 točkami – vse točke je dosegel po metih za tri točke. Pri jezernikih se je v odsotnosti Jamesa razigral Kyle Kuzma in dosegel 34 točk, Lonzo Ball je prispeval 20 točk, 12 podaj in devet skokov.

Philadelphia je brez težav premagala Utah s 114:97. Pri gostih sta se v Salt Lake Cityju izkazala JJ Redick s 24 točkami in kamerunski center Joel Embiid s 23 točkami in 15 skoki, pri gostiteljih pa je bil najbolj učinkovit Donovan Mitchell s 23 točkami.

Dallas, kjer blesti Luka Dončić, bo v noči na soboto gostoval v New Orleansu, Miami pa bo v odsotnosti poškodovanega Gorana Dragića gostil Cleveland.