Lačni glasbene zabave so se na večer Jezusovega rojstnega dne odpravili v ljubljanske Stožice, kjer je občinstvo na svojem koncertu že tradicionalno zabaval Magnifico. Tam so opazili celo sicer resnobnega informativnega voditelja Uroša Slaka in Anamarijo Goltes, dekle košarkarskega zvezdnika lige NBA Luke Dončića. Ta je večino prazničnih decembrskih dni preživel ob zabijanju košev na tekmah, malo pa najbrž tudi z mamo Mirjam Poterbin in babico Mileno Poterbin, ki je Nedeljskemu dnevniku zaupala, da bo letošnje praznike preživela z vnukom v Dallasu.

Predsednik vlade ugodi prošnjam za selfi

Domači nogometni veljaki, športniki in sponzorji so se medtem družili na Gospodarskem razstavišču, kjer se je odvijala velika novoletna zabava Nogometne zveze Slovenije, vsi še živeči in doslej najpomembnejši državniki, vključno s prvim predsednikom Milanom Kučanom in nekdanjim predsednikom vlade Janezom Janšo, pa so se v Cankarjevem domu sestali na državni proslavi ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Zbrane je nagovoril premier Marjan Šarec in pozneje v zakulisju pokazal tudi svojo sproščeno plat, saj je z nasmehom ugodil prošnji najmlajših obiskovalcev, ki so si zamislili selfi s predsednikom vlade.

Franci Matoz jezi preostale paciente na urgenci

Manj naklonjen naključnim srečanjem z oboževalci je Jan Plestenjak, ki so ga obveščevalci revije Nova v Kopru opazili s čepico in sončnimi očali, standardni opravi, s katero se želi izogniti radovednim pogledom, a mu to seveda ne uspeva najbolje – morda tudi zato, ker se tako napravljen redno pojavlja na svojih družabnih omrežjih. Plestenjak je v Kopru menda opravil intervju na radiu Capris in v nadaljevanju »vidno užival ob pogledu na koprsko drsališče«, so reviji še sporočili primorski vohuni. Bolj neprijetne, a vsaj delno vznemirljive govorice so dežurni opravljivci medtem posredovali reviji Suzy, kjer pišejo o razvpitem odvetniku Franciju Matozu, ki se te dni naokrog sprehaja s povitim sredincem na roki. Menda se mu je z obravnavo poškodbe na urgenci tako mudilo, da je preskočil vrsto in s tem vznejevoljil preostale paciente v čakalnici. Medicinska sestra jim je nazadnje menda razložila, da ona s tem nima nič, saj le sledi navodilom »od zgoraj«, zato naj se pritožijo upravi.

Tone Košmrlj igra samo za dušo, Bobovnik mehča kolena

Še enemu pogostemu obiskovalcu sodišča, nekdanjemu vodji zasedbe Pop Design Tonetu Košmrlju, so se posvetili v tedniku Zvezde, a ne zaradi sodnih preglavic v zvezi s pravico do uporabe imena Pop Design ali krajo avtorske glasbe. Košmrlj je namreč ravnokar dopolnil 60 let in tako je o svojem življenju v pogovoru razmišljal bolj na splošno. Trenutno se glasbeno udejstvuje bolj »za dušo«, v zasedbi starejših glasbenikov, ki so se poimenovali Rostfrajerji. Pretežno nastopajo na zasebnih zabavah, med odmevnejšimi avtorskimi popevkami pa je pesem Ne me basat, v kateri obračunavajo z nezvesto partnerico. »Ne me basat na tešče, da sta odšla le na kavo, videl sem njegov motor zaparkiran tam za Savo. Ne mi rožice sadit, ko je grozdje že obrano, da posle sta sklepala za grmovjem pred Ljubljano,« so nazorni Rostfrajerji, še slikovitejši pa so z opisi modni strokovnjaki revije Suzy. Skupna fotografija voditeljev Erike Žnidaršič in Slavka Bobovnika, ki sta ob še nekaterih voditeljih nedavno sodelovala pri nastajanju novoletne oddaje Silvestrski pozdrav, je modne kritike navdahnila k mejno erotičnemu zapisu, ob katerem je nerodno že tistim, ki so skoraj upokojenemu voditelju naklonjeni, kaj šele vsem drugim. »V daljavi se sliši odmev poročnih zvonov, ko pred oltar stopa voditeljski par. Seveda so to le iluzije, saj sta oba v srečnem partnerskem razmerju,« so začeli svojo recenzijo v rubriki Modni radar in nadaljevali, da Bobovnik spominja na Jamesa Bonda, ki je »zapeljal še eno svojih postavnih deklet«.

Hvalnico, ki ni neposredno povezana z modnim okusom voditelja, so nadgradili še s komplimentom o »galantno počesani pričeski« in zvenu njegovih besed: »Če pomislimo na njegov božajoči globoki glas, se kolena zmehčajo kot čokolada na soncu.« Prizanesli niso niti Eriki Žnidaršič in s tem ne mislimo samo namigovanj, da sta z Bobovnikom lep par. »Če smo že ravno pri sladkih pregrehah, je tudi Erika za popapcat in marsikdo bi degustiral to nežno damsko polt,« menijo v Suzy, kjer so vse zapisano sklenili v slogu celotnega izdelka, se pravi z vzklikom »mijau!«.

Dedki Mrazi z Dolenjskega, ki bruhajo na otroke

O pregrehah je razmišljal še Omar Naber, ki se je v pogovoru z Danico Lovenjak za Suzy poglabljal v značilnosti rokenrol življenjskega sloga, ki vključuje »nekaj objestnosti«, torej veliko glasbe, alkohola, spolnosti in »tako naprej«. Tudi sam je okusil zametke takšnega življenja, priznava, a načeloma ne živi tako. Celo verige, ki jih nosi na hlačah, niso odsev uporništva, ampak so tam, ker je pred leti serijsko izgubljal ključe in denarnico, in od takrat jih, skupaj z USB-ključem in odpiračem za pivo, nosi z verigo priklenjene na hlače.

Več rokenrola je v življenju poklicnih dedkov Mrazov, smo izvedeli iz naslovne zgodbe revije Zarja, ki jo krasi v dobrega moža našemljeni član stranke Levica, nekdanji poslanec, motorist in novinar Aleš Gulič. Brado ima kar svojo, kar je posebej všeč otrokom, sicer pa se v dedka Mraza preoblači že deseto leto. Letos je med drugim obiskal vrtec na Dolenjskem, kjer so ga povabili, saj za razliko od drugih ne pije alkohola. V preteklosti so imeli s tem namreč nemalo težav – lanski dedek Mraz je otroke med obiskom celo pobruhal. Guliča še posebej veseli, kadar lahko v vlogi obišče odrasle, saj z njim komunicirajo kot otroci. »Tremo imajo pred mano stari dedci, ko jih vprašam, ali spustijo pokrov od školjke na stranišču, pa zardijo od zadrege in takoj priznajo, da ne. Pa ženske, ki so sicer rebeliš in feministične, naenkrat postanejo krotke in se obnašajo kot otroci,« je še izdal moč kostuma, s katerim je mogoče obvladovati jezne feministke. A brzdati se da tudi moške – to menda odlično uspeva že v drugo noseči igralki Maji Martini Merljak, ki s partnerjem Juretom Matjažičem spomladi po ekskluzivnem poročanju Suzy pričakuje še enega sina in se ji tako zdi tudi prav – čuti namreč, da je mamica za fantke, saj zna krotiti njihovo »lumpavost in testosteron«.