Srebrnič in goriški klub sta sodelovala skoraj štiri leta, so zapisali na klubski strani in dodali, da tako klub kot trener potrebujeta in si želita osvežitve, novo energijo in nov zagon.

»Normalno je, da ob odhodu prevladujejo mešani občutki. Sploh, ker zapuščam okolje, ki je resnično del mene. Ampak kot sem že večkrat poudaril, je ta situacija le del nogometnega posla, ki nikakor ne sme vplivati na osebne odnose in na celotno sliko kluba. Klub je danes zdrava sredina. Z veseljem se bom še kdaj vrnil v ta ustroj,« so v goriškem klubu zapisali poslovilne misli Srebrniča.

»So slovesa in so slovesa, ki so zgodba zase. Kot predsednik sem se v preteklih štirih letih znašel v številnih zaskrbljujočih situacijah, a do sedaj nikoli in nikjer v povezavi z Miranom. Zato je bila ta odločitev še toliko težje sprejeta. Brez zlonamernosti, nikakor zgolj zaradi zadnjih tekmovalnih rezultatov in predvsem kot plod konstruktivnega pogovora,« pa je zapisal predsednik Gorice Hari Arčon.

Gorica je na zadnjih devetih tekmah jesenskega dela osvojila le eno točko, nazadnje pa je zmagala 7. oktobra, ko je ugnala kranjski Triglav. Srebrnič je bil na klopi Gorice tri leta in pol. Kot nogometaš je celotno profesionalno kariero odigral prav za Gorico (1993-2007) in klubski dres nosil na 399 tekmah.

Gorica je še sporočila, da bo ime novega trenerja znano do začetka priprav na spomladanski del sezone.