Krka ima zanimiv praznični spored tekem, na božični večer je igrala v regionalnem tekmovanju in presenetljivo ugnala evroligaša Budućnost, danes pa je na praznični dan na gostovanju v Ljubljani dosegla pričakovani točki, za kateri pa se je pošteno namučila. Na drugi strani Ilirija tudi po 11. tekmi v sezoni ostaja brez zmage, čeprav je bila tokrat zares blizu.

Če so gostje iz Novega mesta pričakovali lahko tekmo, so se zmotili. Borbeni domači košarkarji so namreč dobro začeli in imeli v prvem polčasu niti igre v svojih rokah. Vodstvo sicer ni bilo veliko, po prvi četrtini za točko, v drugi je naraslo na sedem, do odmora pa so Ljubljančani ohranili še tri točke naskoka.

Sredi tretje četrtine je kazalo, da bo Ilirija postavila temelje za prvo zmago v sezoni. Toda po vodstvu s 60:49 so domači popustili, gostje pa so se začeli počasi, a vztrajno vračati. Zaostanek so povsem stopili in pred zadnjimi desetimi minutami je bilo le še 62:61.

Tudi ta del je bil nadvse razburljiv, izid pa negotov do konca. Tokrat je bila Krka tista, ki je imela minimalno prednost, v odločilnih trenutkih pa predvsem zbrana Dina Cinca in Luko Lapornika, ki sta zadevala proste mete. Več kot nekaj točk razlike gostom sicer ni uspelo pridobiti, je pa bil na koncu, ko je pri domačih Isiah Manderson s prostima metoma še znižal na 83:84, dovolj tudi le en zadet prosti met Domna Bratoža za končno zmago Krke.

Za domače je najboljši strelec Joshua Heath dosegel 20 točk, pri gostih pa tri manj Cinac.

V naslednjem krogu, 11., bo Krka gostila Helios Suns, 29. decembra pa bo Ilirija gostovala pri Šenčurju GGD.