Na košarkarskem državnem prvenstvu so moštva z 10. krogom zakorakala v drugi del rednega dela sezone. Na vrhu je podobno kot v 2. ligi ABA koprsko moštvo Primorska. A medtem ko v drugi kakovostni konkurenci jadranskega tekmovanja šteje vsaka zmaga, saj je boj za uvrstitev med prva štiri moštva ter s tem v polfinale velik, je v prvem delu državnega prvenstva nekoliko drugače. Za moštva je pomembno le, da se uvrstijo med prvih šest in s tem v ligo za prvaka, kjer se rezultati brišejo in se vse začenja znova. Povsem brez možnosti pa niso niti tisti, ki padejo v ligo za obstanek, saj si najboljša dva od štirih vseeno priigrata vstopnico za četrtfinale. Toda ne glede na to košarkarji Primorske tudi na državnem prvenstvu skrbijo, da so na vrhu lestvice. Nazadnje so na kolena spravili Šenčur, blestel pa je Žan Mark Šiško, ki je 26 točkam dodal še sedem asistenc ter si z indeksom 34 zagotovil naziv Dnevnikov igralec kroga.

Žan Mark Šiško se je v Koper preselil po letu in pol igranja za Ilirijo, kjer se je ustalil kot eden najboljših posameznikov državnega prvenstva. Da bi se kar najbolje ujel z novimi soigralci, je v septembru odpovedal tudi sodelovanje v dresu z državnim grbom, kar sta selektor Rado Trifunović in javnost razumljivo pospremila z neodobravanjem. Morda se je prav pritisk zaradi vseh dogodkov poznal na igri Šiška, ki sprva ni blestel, v zadnjem obdobju pa znova ujel formo, ki jo je kazal pri Iliriji. Tako postaja vse pomembnejši člen v igri trenerja Jurice Golemca, kar bo zagotovo izredno pomembno v boju za uvrstitev v ligo ABA ter slovensko pokalno in državno lovoriko.

V tokratnem izboru Dnevnikovega igralca kroga je na drugem mestu pristal Siniša Bilić, ki je k zmagi Rogaške proti Šentjurju prispeval 23 točk in šest skokov. Na tretjem je še en član Primorske, in sicer Ivan Marinković (23 točk in 12 skokov), na četrtem Donovon Jack (zmaga Hopsov proti Zlatorogu, 18 točk in devet skokov) ter na petem Dino Cinac (zmaga Krke proti Olimpiji, 16 točk in sedem skokov).