Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je za zmago kalifornijske ekipe v 22:21 minute prispeval podajo pri golu Jeffa Carterja. Za kalifornijsko ekipo sta v rednem delu zadela še Michael Amadio in Alex Iafallo, vratar Cal Petersen pa je zbral 22 obramb. Za gostitelje iz ameriškega mesta greha, ki so se v minuli premierni sezoni prebili v finale Stanleyjevega pokala in nato v finalu klonili proti tekmecem iz Washingtona, so zadeli Čeh Tomaš Nosek, Reilly Smith in Ryan Reaves.

»Naš položaj ni dober, trenutno smo v 'luknji'. Na vsaki tekmi želimo zmagati in nujno potrebujemo točke, ne glede na tekmeca na nasprotni strani ledne ploskve,« je po zmagi v lasvegaški T-Mobile Areni odločno dejal Hrušičan v dresu kalifornijske zasedbe. Kralji bodo naslednjo tekmo igrali 27. decembra, ko bodo gostili Arizono.

Trikrat redni del ni bil dovolj

Na sporedu je bilo še sedem tekem, kar tri pa so epilog dobile šele po koncu rednega dela. Philadelphia je po "loteriji" kazenskih strelov slavila v New Yorku s 3:2. V rednem delu in podaljšku so se Rangerji in Letalci razšli z 2:2, odločilni gol pa je prispeval Nolan Patrick. Pri zasedbi iz mesta bratovske ljubezni je blestel češki vratar Michal Neuvirth, ki je zbral 32 obramb.

Po istem scenariju je slavila Arizona, mož odločitve v San Joseju je bil ameriški hokejist ruskih korenin Alex Galchenyuk, ki je v rednem delu dosegel dva gola, zadel pa je tudi v izvajanju kazenskih strelov. Poleg njega je blestel še vratar Darcy Kuemper s 35 obrambami. Hokejisti iz Toronta, ki vodijo v vzhodni konferenci, so šele v podaljšku premagali Detroit s 5:4, strelec zmagovitega gola pa je bil Finec Kasperi Kapanen.