Košarkarji Dallasa, ki so dolgo časa veljali za lepo presenečenje lige in so v zelo zahtevni zahodni konferenci zasedali mesta, ki vodijo v končnico, so v zadnjem obdobju izgubili sapo. Proti Portlandu so zabeležili že šesti zaporedni poraz, s tem pa so padli na dvanajsto mesto na lestvici. Za trenutno osmo uvrščenim Sacramentom zaostajajo za dve zmagi.

V tekmi proti Portlandu je bil mož odločitve Damian Lillard, ki je za domače prispeval 33 točk. Pri Dallasu je bil najboljši strelec Harrison Barnes z 27 točkami.

Luka Dončić je bil s 23 točkami drugi strelec svoje ekipe, bil pa je najzaslužnejši, da je teksaška ekipa v Oregonu iztržila podaljšek. V izdihljajih tekme je z neverjetno zadeto trojko izid izenačil na 107:107.

»Enostavno šla je skozi. Bil je težak met,« je bil po tekmi presenečen in kratek Dončić, ki je večer prej na gostovanju pri Golden State Warriors dobil udarec v kolk. Proti Portlandu je nastopil navkljub bolečini. »Je grozljivo spreten pri tovrstnih metih. Ne morem reči, da sem bil presenečen, ko je zadel koš. To sem pri njem videl že prevečkrat,« je dejal trener Dallasa Rick Carlisle.

V podaljšku so nato, kot rečeno, več modrosti pokazali domači košarkarji, ki so trenutno na četrtem mestu v zahodni konferenci z 19 zmagami in 14 porazi.

Miami premagal Orlando

Na veliko sceno so stopili tudi košarkarji iz Miamija, ki v naslednjih dveh mesecih ne bodo mogli računati na poškodovanega slovenskega organizatorja igre Gorana Dragića. V floridskem obračunu so zanesljivo premagali Orlando s 115:91. Blestel je Tyler Johnson, ki je v tretji četrtini dosegel 20 od skupno svojih 25 točk, Justise Winslow je prispeval 20 točk. Pri osmoljencih lokalnega dvoboja je bil najbolj učinkovit Francoz Evan Fournier s 17 točkami.