Smučarski skakalec Timi Zajc je v Planici suvereno ubranil naslov državnega prvaka. Ob odsotnosti Petra Prevca, ki namerava med božičnimi prazniki pozdraviti blažjo virozo, si je Zajc priboril dobrih trinajst točk naskoka pred prvim zasledovalcem Anžetom Semeničem. Tretji je bil Bor Pavlovčič.

»Zelo sem vesel zmage. Uspela sta mi zelo dobra skoka. Vzdušje pod Poncami je bilo dobro, skakalnica pa odlično pripravljena. V Planici sem veliko treniral in potrdil dobro formo,« je povedal državni prvak Timi Zajc. Preizkušnjo si je pozorno ogledal tudi selektor slovenske reprezentance Gorazd Bertoncelj, ki bo na tradicionalno novoletno turnejo poleg Zajc odpeljal še brata Domna in Petra Prevca, Jerneja Damjana, Anžeta Semeniča ter Bora Pavlovčiča. Prva od štirih preizkušenj bo ta konec tedna v Oberstdorfu.

V Planici je v ženski konkurenci po prvi seriji vse kazalo, da bo Ema Klinec ubranila naslov državne prvakinje, a je v finalu padla pri doskoku. Po prvih informacijah si je poškodovala koleno, podrobnejše preglede pa so opravili v bolnišnici na Jesenicah. Jutri bo najvišje uvrščena slovenska tekmovalka v svetovnem pokalu opravila še pregled z magnetno resonanco v ljubljanskem kliničnem centru. Ob njenem ponesrečenem finalnem nastopu se je lovorike veselila Urša Bogataj. Za drugouvrščeno Klinčevo se je uvrstila Nika Križnar.