Britanska policija je v zvezi z nezakonito uporabo brezpilotnikov v petek pridržala dve osebi. Šlo je za 47-letnega moškega in 54-letno žensko, ki prihajata iz kraja Crawley blizu letališča.

Danes pa so ju izpustili brez obtožb, navaja britanski BBC. »Obe osebi sta v celoti sodelovali v naši preiskavi in zadovoljen sem, da nista več osumljenca v primeru incidentov z droni na letališču Gatwick,« je dejal Tingley.

»Naša preiskava se nadaljuje z namenom najti odgovorne za napade z droni,« je nadaljeval in dodal, da preiskava teče v več različnih smereh.

Promet na enem najprometnejših letališč na Otoku so ustavili v sredo zvečer, potem ko so se pojavila poročila o dveh brezpilotnikih nad pristajalno stezo. V četrtek je nato letališče ostalo skoraj ves dan zaprto, v petek pa je bilo večinoma odprto, vendar promet zaradi številnih odpovedi še ni mogel v celoti steči normalno. V soboto so se razmere normalizirale.

V času, ko je bilo letališče zaprto, so zabeležili kakih 40 poročil o brezpilotnikih. Prizadetih je bilo več kot 140.000 potnikov, odpovedanih pa več sto letov.

V Veliki Britaniji je od konca julija prepovedano upravljanje brezpilotnikov v krogu enega kilometra od letališča. Za ogrožanje varnosti letal z brezpilotnikom je predvidena do petletna zaporna kazen.