Prvi mož tekme je bil Kevin Durant z 29 točkami, 12 skoki in osmimi podajami, ob tem je zadel ključno trojko 15 sekund pred koncem srečanja. Dallas, ki je po petem porazu v nizu padel na 11. mesto na zahodnem delu lige, bo naslednjo tekmo igral v noči na ponedeljek po slovenskem času v Portlandu proti Trail Blazers.

Dončić, dosegel je tri trojke, je v prvem polčasu vknjižil 14 točk in njegova ekipa je ob polčasu vodila z 61:58. Durant in Andre Iguodala sta ob koncu tretjega dela igre z zaporednima trojkama bojevnikom zagotovila vodstvo s 94:87, v zadnji četrtini pa so domači že vodili z dvomestno prednostjo. A se Dončić, Matthews, DeAndre Jordan (23 skokov) in njihovi soigralci niso predali.

Tako je Harrison Barnes minuto in 20 sekund pred koncem svojemu nekdanjemu moštvu zagrenil življenje, saj so gostje po njegovi akciji znižali na 115:117, nato pa Durant in njegovi vendarle niso dovolili presenečenja. Stephen Curry (22 točk, po pet skokov in podaj) in enaintridesetletni Šved Jonas Jerebko sta sledila Durantu, presenetil je predvsem 2,08 metra visoki švedski veteran. Dosegel je 23 toč, zgrešil le dva meta iz 12 poskusov, v 21 minutah, v igro je vstopil s klopi, pa je zbral še šest skokov in tri podaje ter bil za svoj osebni rekord deležen ovacij publike.

Miami do četrte zmage v nizu

Miami Heat je prišel do četrte zmage v nizu; s 94:87 je ugnal Milwaukee Bucks, trenutno drugo ekipo lige. Goran Dragić okreva po operaciji kolena, dres Miamija, osme ekipe vzhodnega dela lige, pa naj bi vnovič oblekel februarja.

Igralci Los Angeles Clippers so s 132:111 porazili Denver Nuggets, najboljšo ekipo zahodnega dela lige, kjer je na drugem mestu Oklahoma City Thunder. Ta je s 107:106 v Salt Lake Cityju ugnala Utah Jazz. Ekipo iz mesta zimskih olimpijskih iger leta 2002 je pokopal Paul George s 43 točkami.

Denver je po štirih zmagah v nizu doživel najhujši poraz v sezoni proti Clippers, za katere sta po 21 točk zbrala Danilo Gallinari in Tobias Harris. Dve manj je dosegel prvi strelec Nuggets, Srb Nikola Jokić, ki pa je moral zaradi dveh hitro dobljenih tehničnih napak, prepiral se je s sodniki zaradi po njegovem nepravilno dosojenega prekrška, že v tretji četrtini predčasno pod prho. Denver pred tem ni izgubil za več kot deset točk.

Philadelphia 76ers, tretja ekipa vzhodnega dela lige, je v derbiju nadigrala prvo v celotni ligi, Toronto Raptors, s 126:101. Gostje iz Kanade so pripotovali brez treh pomembnih članov ekipe Kawhija Leonarda, Sergeja Ibake in Jonasa Valančiunasa, kar so igralci Sixers na čelu z Joelom Embiidom (27 točk, 11 skokov) in Benom Simmonsom (26 točk, 12 skokov, osem podaj) v polni meri izkoristili. Houston Rockets je na krilih najkoristnejšega igralca minule sezone Jamesa Hardna (39 točk) premagal San Antonio Spurs s 108:101.

Washington Wizards in Phoenix Suns sta se s 149:146 razšla šele po treh podaljških. Bradley Beal je prvič v karieri prišel do trojnega dvojčka (40 točk, 15 podaj in 11 skokov), poleg tega pa je 10 točk dosegel v tretjem dodatku igre za končni uspeh igralcev iz ameriške prestolnice. Obenem je center domačih Thomas Bryant (31 točk) zadel vseh 14 poskusov iz igre ter tri proste mete; šele sedmič se je v NBA zgodilo, da je igralec dosegel vsaj 14 točk brez zgrešenega meta, zadnji je bil to Gary Payton pred skoraj 24 leti.