Varovanci Pepa Guardiole so sicer odlično začeli tekmo. V 27. minuti je domače v vodstvo popeljal Ilkay Gündogan. Po danem zadetku, se je na igrišču zgodil preobrat. Gostje so izkoristili svoje priložnosti in v razmaku dveh minut sta za preobrat še v prvem polčasu poskrbela Jeffrey Schlupp in Andros Townsend.

Nov šok za domače je sledil ob začetku prvega polčasa, ko je v 51. minuti kapetan gostov Luka Milivojević izkoristil najstrožjo kazen in povišal prednost svojega kluba. Guardiola je reagiral in v igro poslal Kevina De Bruyneja in kmalu za tem še Riyada Mahreza. Domači so pritiskali na vrata gostov a žoga je pot v mrežo našla le še v 85. minuti, ko je gol priključka dosegel De Bruyne.

Hazard zapravljal priložnosti, Vardy zadel

V Londonu sta se med seboj pomerila domači Chelsea in gostujoči Leicester. Domači so podjetno vstopili v igro in gostom ponudili malo priložnosti. V 33. minuti se je v imenitni priložnosti znašel Eden Hazard, ki pa je v srečanju iz oči v oči z vratarjem Kasparjem Schmeichelom zadel le prečko. Prvi polčas se je tako končal z začetnim izidom 0:0.

V nadaljevanju pa so do svoje priložnosti prišli tudi gostje. V 51. minuti jo je izkoristil Jamie Vardy, ki je premagal, sicer odličnega vratarja, Kepo Arrizabalago. Kmalu za tem je imel novo priložnost Hazard, a je ponovno odlično posredoval Schmeichel. Chelsea je vse moči usmeril v napad, kar je pomenilo veliko prostora za goste v protinapadih. V 82. minuti je povišanje vodstva preprečil Arrizabalaga in domači niso obupali z lovljenjem zaostanka. Da bi osvojili vsaj točko, pa jim je zmanjkalo tudi malo sreče, saj je Marco Alonso v sodnikovem podaljšku ponovno zadel okvir vrat.

Za razliko od Manchester Cityja, ki zaseda drugo mesto na lestvici, in Chelseaja, ki je četrti, je novo zmago slavil vodilni Liverpool. Ta je svojo tekmo odigral že včeraj zvečer, ko je gostoval pri Wolverhamptonu. Reds se domov z vsemi tremi točkami vračajo po zaslugi svojega prvega zvezdnika Mohameda Salaha, ki je v zadnjem obdobju prišel v odlično formo, nov gol pa je dosegel tudi včeraj. Zmago je v drugem polčasu potrdil še branilec Virgil van Dijk za končnih 0:2.

Zmage se je danes veselil tudi Arsenal, ki se je sedaj izenačil s Chelseajem na četrtem mestu lestvice.

United z novim trenerjem do prepričljive zmage

Ob 18:30 so svojo prvo tekmo po odpustitvi Joseja Mourinha odigrali nogometaši Manchester Uniteda. Novi trener in nekdanji igralec rdečih vragov Ole Gunnar Solskjear je videl učinkovito predstavo svojih varovancev, ki so Cardiffu zabili pet golov. Svež veter je bilo moč opaziti že povsem na začetku, agresivnost pa so kronali v tretji minuti, ko je rdeče vrage v vodstvo popeljal Marcus Rashford. Nogometaši Uniteda so prevladovali praktično vso tekmo. Vodstvo pa je v 29. minuti povečal Ander Herrera. Stanje na zelenici se je za trenutek slabih deset minut kasneje, ko je za domače iz enajstmetrovke zadel Victor Camarasa. Veselje na stadionu ni trajalo dolgo, saj je še pred koncem prvega polčasa za 1:3 zadel Anthony Martial. V drugem polčasu je dva gola dosegel še Jesse Lingard, tekma se je tako končala z izidom 1:5 za rdeče vrage.